• DOLAR 32,32 %0.20
  • EURO 35,11 %-0.08
  • ALTIN 2.298,01 %0.90
  • BİST100 9.058 %2.85
  • BITCOIN 71.350 %1.93
  • ETHERIUM 3.610 %1.79
16°

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yle ilgili tweet atan Danıştay üyesi Aysel Demirel'e sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay üyesi Aysel Demirel'in, kişisel Twitter hesabından Muharrem İnce'ye yönelik yaptığı paylaşımı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Saray kölesi olan hakim, Muharrem İnce aleyhine tweet atıyor.

Yayınlanma
25 Gösterim


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay üyesi Aysel Demirel'in, kişisel Twitter hesabından Muharrem İnce'ye yönelik yaptığı paylaşımı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Saray kölesi olan hakim, Muharrem İnce aleyhine tweet atıyor. Haysiyetliysen, yargıya saygın varsa o görevden istifa edersin. Şu ana kadar istifa etmedi. Senin vereceğin kararların tamamı şaibelidir. Saray kölesi olan biri, yargıç koltuğunda oturamaz" dedi.

GÖÇMENLERE 'EZİK' DİYEN AKP'Lİ ADAYA TEPKİ

İzmir'de sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek birlikleri, inanç ve hemşehri dernekleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu'na Fatih Sultan Mehmet'in Ahidnamesi verildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kılıçdaroğlu, AKP Yalova milletvekili adayı Meliha Akyol'un 'Batı Trakya'dan, oradan, buradan, kimisi doğudan gelen kendisini ifade edemeyen ezik insanlar' şeklinde açıklama yaptığını belirterek şöyle konuştu:

"Trakya'nın, Balkanlar'ın tarihine baktığımızda büyük acılar, dramlar görürsünüz. Oradan insanlar Türkiye'ye geldiler. Onlar Türkiye'ye gelirken kültürlerini de getirdiler. O müzik aslında bizim müziğimiz, o kültür bizim kültürümüz. Onlar bu ülkenin bütün alanlarında yer aldılar. Milletvekili, bakan oldular, iş dünyasında önemli makam elde ettiler, hayatın her alanında yer aldılar ve topluma örnek oldular. Onları ezik insanlar olarak asla tanımlamıyoruz. Onlar her zaman başımızın üzerinde. Kendilerine şükran borçluyuz. Yılların baskısına rağmen asla kültürlerinden, inançlarından kopmamışlardır. Osmanlı'dan bu yana dik ve onurlu duruşlarını sergilediler. Balkanlar'dan göç edip Türkiye'ye gelenlere her zaman saygı duyuyoruz."

'BAZI SENDİKALAR SARAYIN ARKA BAHÇESİ KONUMUNDA'

Sendikaların kan kaybettiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün bazı sendikalar sarayın arka bahçesi durumunda. Bunların adı sendika ama hiçbirinin sendika olduğunu düşünmüyorum. Size çarpıcı örnek vereyim; SGS reformu yaptılar. Bugün öğleden sonra asgari ücret üzerinden pirim ödeyen biri emekli olmak istediğinde, aylık 718 lira 65 kuruş ödüyor. Bu kişi 2008'den önce dilekçe verse emekli aylığı 1822 liraydı. Şimdi 718 lira. Hangi sendika buna itiraz etti? Nasıl oluyor da bu kadar ciddi düşüş oluyor? Bunun adı reform mu? Buna reform denir mi? Üstelik emeklilik yaşı 34-43'ten, prim ödeme 5 bin gündü. Sözde reforma yaptılar; 5 bin gün 7 bin 200'e, emeklik yaşı 65'e çıktı. Daha fazla pirim ödüyorsunuz, daha geç emeklilik ve aylığınız daha az. Buna da 'reform' diyorlar. Sendikaların kıyameti koparmaları lazımdı" şeklinde konuştu.

'CHP ELİT PARTİSİ' ELEŞTİRİSİNE YANIT

Kırıkkale'deki temaslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dün Kırıkkale'deydim. Kırıkkale 1925'te mühimmat fabrikasının temelinin atıldığı küçük bir köydür. Savunma sanayinin merkezi olmuştur. 20 bin kişi, 3 vardiya halinde çalışıyorlardı. Bugün o fabrikaların büyük kısmı kapandı. İşçi sayısı 1800 oldu. Kırıkkale kendisini bu hale getiren partiye oy veriyor. Az bile yapmışlar size. Bizim de kabahatimiz var. Sen gittin kahvede vatandaşın derdini dinledin mi, dinlemedin. Biz şimdi gerçek anlamda halkın partisiyiz. Halkın sorunlarını gerçek anlamda dile getiriyoruz. Eleştiriyorlar, 'Elit partisi' diye. Taşeron işçinin derdini en iyi kim dile getirdi? Kısmen kadro almışlarsa hakkımı helal etmek için onlardan oy istiyoruz. Asgari ücretle ilgili konuşunca kıyamet koparıyordu. Belediyelerimiz net 1500 lira yaptı. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti 'Ben yapamıyorum' diyor, 'para yok'. Para var da yapmak istemiyorsunuz. Hemşehri derneklerine düşen görev; İzmir'de rahat edebilirsiniz, geldiğiniz topraklarda yaşayan akrabalarınıza telefon açarak 'Biz İzmir'de huzur içinde yaşıyoruz' demelisiniz. İzmir gibi yaşamak istiyorsanız, o zaman CHP'ye oy vereceksiniz."

O HAKİME SERT ÇIKTI

Konuşmasının devamında adalet istediğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Saray hakimleri istemiyorum. Namusu ile onuru ile vicdanı ile hareket eden, hukuk üstünlüğünü savunan, tarafsız ve bağımsız olan hakimler istiyorum. Danıştay'dan bir kadın hakim, sarayın atadığı hakimdir, saray kölesi olan hakim, Muharrem İnce aleyhine tweet atıyor. Haysiyetliysen, yargıya saygın varsa o görevden istifa edersin. Şu ana kadar istifa etmedi. Haysiyetin, onurun, yargıç kimliğin varsa derhal istifa edeceksin. Senin vereceğin kararların tamamı şaibelidir. Saray kölesi olan biri, yargıç koltuğunda oturamaz. Bütün yargı camiasına sesleniyorum; o hakim değil, haysiyetli ve onurlu biri değil. Olsaydı istifa ederdi, giderdi AK Parti Kadın Kolları'na üye olurdu saygı duyardım. Biz 'Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı' diye niye diyoruz? Bir parti genel başkanı hakim tayin edemez. Neden Muharrem İnce göğsündeki CHP rozetini çıkarıp Türk bayrağı taktı, 'Tarafsız olacağım' diyor. Hem parti genel başkanı olacaksın hem de mahkemeye hakim tayin edeceksin. O hakim de siyaset yapıp tweet atacak. Danıştay Başkanına çağrı yapıyorum; elinden istifa dilekçesini al. Tamam çay toplamaya gittiğini biliyorum ama hiçkimse o yargıya o hakim kadar saldırmadı. Onun istifa etmesi lazım. Onursuz, haysiyetsiz insanlar görev sürdürmekte kararlılıkla devam ederler. Çünkü onların onurları sarayın ipoteği altındadır." (DHA)



Editör: Haber Merkezi
Yorumlar