ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;CHP'de, bakanlara somut örneklerle sorular sorulması ve bir 'gölge kabine' gibi çalışılması talimatı verildi. Kılıçdaroğlu vekilleri de 'popülist değil, verilere dayalı konuşun' diye uyardı.








Artı Gerçek'in haberine göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2020 bütçesinin görüşüleceği TBMM’de yapılacak konuşmalar konusunda milletvekillerini uyardı. Her bakanlığın bütçesi için ayrı ekip kurulmasını isteyen Kılıçdaroğlu’nun, “popülist değil, verilere dayalı” konuşma yapılması talimatını verdiği bildirildi.

CHP yönetimi, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin TBMM’deki görüşmeleri için hazırlıklarına başladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilgili genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri ve parti danışmanlarının katılımıyla CHP Genel Merkezi’nde bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda CHP’nin bütçe görüşmelerinde izleyeceği yol haritası masaya yatırılarak, her bakanlığın bütçesi için ayrı ekipler kurulması kararlaştırıldı. Ekiplerin, bakanlıkların faaliyetlerini 3-4 yıl öncesinden itibaren, daha önceki bütçe konuşmalarının tutanaklarını inceleyeceği öğrenildi. Kurulan ekiplerin ayrıca Sayıştay raporlarını mercek altına alarak, yapılacak konuşmalar için veriler hazırlayacağı bildirildi.

CHP LİDERİNDEN BÜTÇE TALİMATLARI

Milliyet’ten Şevket Yaman’ın haberine göre Kılıçdaroğlu’nun toplantıda bütçe görüşmeleri için bir dizi uyarıda bulunduğu aktarıldı. Bütçe maratonunun CHP adına “etkili” şekilde değerlendirilmesini isteyen Kılıçdaroğlu’nun, görüşmelerde çok fazla milletvekilinin söz alarak konuşmasına sıcak bakmadığı bildirildi. Toplantıda, verilecek sürelere göre her bakanlık bütçesi için iki ya da üç ismin konuşmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

POPÜLİST DEĞİL, VERİLERE DAYALI KONUŞUN

Bakanlık bütçelerinin ve ekonomideki son gelişmelerin somut örneklerle anlatılmasını isteyen CHP liderinin, “popülist değil verilere dayalı konuşulması” konusunda kurmaylarını uyardığı kaydedildi. Bu çerçevede Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu, Fethi Açıkel ve Aykut Erdoğdu ile grup başkanvekillerinin sürecin koordinasyonunu sağlamak amacıyla çalışmalarına başladığı kaydedildi.

'GÖLGE KABİNE GİBİ ÇALIŞILMALI, BAKANLARA SOMUT ÖRNEKLERLE SORU SORULMALI'

CHP TBMM grubunun dünkü basına kapalı toplantısında da bütçe konusu ağırlıklı olarak ele alındı. Grup Başkanvekili Özgür Özel’in başkanlığında yapılan toplantıda, Genel Başkan yardımcıları Aykut Erdoğdu ve Bülent Kuşoğlu da birer sunum yaptı. Edinilen bilgilere göre Erdoğdu sunumunda, oluşturulan ekiplerin Türkiye’nin temel meseleleriyle ilgili kapsamlı raporlar hazırlayacağını belirtti.

Erdoğdu, bu rapor çalışmasının önümüzdeki süreçte “gölge kabine” gibi çalışılmasına zemin oluşturacağını ifade etti. Veriler üzerinden konuşma yapılmasının önemine işaret eden Erdoğdu, bakanlara somut örneklerle soru sorulmasının da etkili olacağını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi