CHP Mersin Milletvekilli Aytuğ Atıcı, AKP'nin iktidarın sonuna geldiğini belirterek, "AKP güçlü değil. Güçlü olsaydı, MHP ile ittifak yapmazdı. AKP, 50+1 bulmak için MHP'ye açıkça ihtiyacı olduğu için ittifak yaptı. Bu yetti mi? Hayır yetmedi. Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) yüzde 1'in altındaki oyuna bile ihtiyaç duymuştur" dedi.

'İKİNCİ TURDA HDP'NİN OYUNA İHTİYAÇ VAR'

Atıcı ittifak kurdukları İYİ Parti'nin HDP hakkında konuşurken daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, "İYİ Parti'nin 2'nci tura kalma gibi bir hedefi var. Zor ama 2'nci tura kaldı. O zaman HDP'lilerin oyuna ihtiyacı vardır. 2'nci tura kaldıklarında dönüp 'HDP'nin oyuna ihtiyacım yok' diyebilir mi? Böyle bir siyasi anlayış olabilir mi? HDP'nin yöneticileri bu ülkede yasal bir partinin yöneticisidir. Nasıl bir HDP'li ve İYİ Partili bir kahvede masada domino ya da okey oynuyorsa, yöneticilerinde bir masada oturup konuşması lazım" diye konuştu.

Atıcı, sıfır baraj ittifakında HDP'nin yer almamasına ilişkin soruya ise "HDP'nin de ittifak içinde olmasını diliyorum" yanıtı verdi. (Mezopotamya Ajansı)
Editör: Haber Merkezi