ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Ankara’nın 25 ilçesindeki ilçe kongrelerini yeni kadrolarla “başarılı” biçimde tamamladıklarını belirterek “Ankara, kongreler sürecinden güçlenerek çıkmıştır. CHP Ankara’nın kadroları, olası erken seçimde, iktidara hazırdır” değerlendirmesinde bulundu.

  CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'a konuştu;


-Eski CHP milletvekili ve iş insanı Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan “TOGO Kuleleri’nde rüşvet” iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Biz yola çıkarken hep şunu söyledik: Ankara’da ranta, talana, yağmacılığa son vereceğiz. Belediye başkanımız bu konuda çok kararlı, “Ankara’da haram yemedim, yedirmeyeceğim” diyen bir anlayışla görevini yapıyor. Biri eski milletvekilimiz olabilir, başkanımız da “İsterse babamın oğlu olsun” ifadelerini kullandı. İktidar yerel seçimlerin sonuçlarını içine sindiremedi. Bu hazımsızlığını her alanda gösterdiği gibi, Ankara’da da iktidara yürüyen CHP’yi karıştırmak, yürüyüşünü durdurmak için her türlü kumpası kuruyor. Parti olarak bu kumpas girişimlerini boşa çıkaracak güçteyiz. Gereğini yaptık ve Ankara İl Başkanlığı olarak Aygün ve kardeşini iftira nedeniyle disiplin kuruluna sevk ettik. Disiplin kurulunda ihraçları yapılacakken kendileri istifa etti. Bu istifa da gösteriyor ki CHP’de rantçıların, rüşvetçilerin, yağmacıların yeri yok. Rüşvet iddiaları bizi geriletmek yerine güçlendirmiştir. Ankaralı bir kere daha gördü ki Ankaralıların hakkını koruyan bir belediye başkanı ve onun arkasında bir partisi var.

MECLİSİ DE KAYBEDERLER


-AKP’nin çoğunlukta olduğu ABB Meclisi’nde, Yavaş’ın çalışma zorluğu yaşadığını düşünüyor musunuz?

Biz, Ankara’nın birikmiş sorunlarını çözmek için geldik. Meclis çoğunluğunu kullanarak Ankara’nın lehine olan işleri engellemeye kalkmaları, kamuoyunda gerekli tepkiyi görmelerine neden oluyor. Uzun yıllar Ankara’nın ulaşım sıkıntısına otobüs alarak çözüm üreteceklerine, Ankapark gibi ölü yatırımlarla uğraştılar. Mansur Yavaş yönetimi bir an önce borçlanıp otobüs ihtiyacını karşılamak istedi, başta ona bile engel olmaya kalktılar. Kamuoyu bunları görüyor ve tepki gösteriyor. Geri adım atıp yetkiyi vermek zorunda kaldılar. İnatla, grup kararı alarak yanlış yapmaya devam ettikleri sürece meclis çoğunluklarını da kaybedebilirler.

-CHP’nin 37. olağan büyük kurultayı öncesinde, ilçe kongrelerinde sona gelinmeye başlandı. Ankara’da durum nedir?

İlçe kongrelerimiz bu hafta sonu tamamen bitecek. Çok iyi bir kongre süreci yaşadık. Önce 1458 mahallede ilçe kongresi için delege seçimlerini gerçekleştirdik. Büyük bir kardeşlik içinde o süreci atlattık. Ardından 23 ilçede de kongrelerimiz sonuçlandı. Bu kongrelerden güçlenerek çıktık. CHP, “iktidar yürüyüşüne” uygun olarak kongreler sürecini tamamladı. Çok adaylı yarışlarımız da oldu ama kazananın etrafında birleştik.

-CHP Ankara, il kongresinde nasıl bir yol izleyecek?

Tahmini takvim olarak şubat sonunda yapacağımız il kongremiz “iktidara hazırlık kongresi” olacak. Olası erken seçimi de göz önünde bulundurarak Ankara İl Başkanlığı seçime hazırlanıyor. Son seçimler bizi Ankara’da çok güçlendirdi. Bu gücümüzle mutlaka önümüzdeki seçimi alacağız. Türkiye’de, demokratik parlamenter sistemin yeniden gerçekleşmesinde Ankara öncü rol oynayacak.

-Erken seçim olacağını düşünüyor musunuz?

Ülkenin içinde bulunduğu durum belli. Cumhuriyet değerlerini bir kenara atıp yeni bir sisteme geçtiler. Bu sistemin adına ne derlerse desinler, gerçek adı monarşidir. Bütün yetkileri tek adamda toplamalarına rağmen ülkeyi yönetemiyorlar. Suriye’deki bataklık yetmiyormuş gibi askerimizin Libya çöllerine gönderilmesine karar verildi. Ekonomi artık içinden çıkılmaz durumda, insanlar artık açlıktan intihar ediyor ve bütün bunlar varken “Kanal İstanbul” ucubesi ile uğraşıyorlar. Eğitim sistemini sürekli değiştiren bir iktidar var. Yetmiyor; kadın cinayetleri, çocuk tacizleri, çocuk gelinler had safhada...Yargının tarafsızlığı konuşulmuyor bile. Partimizin erken seçim olsun diye bir talebi yok ama iktidarın bu süreci 2023’e kadar götürebileceğine ihtimal vermiyoruz. Her an erken seçim olabilir, biz de buna göre çalışıyoruz. Biz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine, 2015’te göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmaya başladık. 1 Nisan’dan itibaren de önümüzdeki olası erken seçime hazırlanmaya başladık. Bu kongreden de daha güçlenmiş kadrolarımızla yola çıkıp Türkiye’deki olası erken seçimi kazanmakta Ankara’nın öncü rol almasını sağlayacağız. Ankara’da, öncelikle kırsal kalkınmayı hayata geçirerek bunu yapacağız. Beton ve rant ekonomisi ile bu ülkenin borçlarını ödeyemeyiz. Ankara, Türkiye’nin ihtiyacı olan üretim ekonomisine geçmekte bu şekilde öncülük edecek.

Editör: Haber Merkezi