ANKARA - CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusuna, “Şu anda gündemimizde ittifak yok. Biz tabanda ittifak yapacak adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde gündemdeki konulara dair basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Eğer terörle bağlantılı adaylar seçilirse, o il ve ilçelere kayyumlar atanacak" ifadelerine yanıt veren Öztrak, "Bu açıklamanın ne anlama geldiğini anlamakta zorlandım. Polis, yargı, emniyet sizin elinizde. Bütün bunlar terörle ilişkisi olan birinin aday olmasını önlemekle yükümlüdürler. Bunu yapamıyorlarsa, o zaman orada neden oturuyorlar” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile HDP eski Milletvekili Celal Doğan'ın bir araya gelmesinin "ittifak görüşmesi" olarak yorumlanmasına Öztrak, "Öküzün altında buzağı aramayın. Şu anda ittifak bizim gündemimizde yok. Biz tabanda ittifak yapacak adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. Bizim hedefimiz şudur; AKP'ye oy veren seçmenlerin oyuna da talibiz. Biz hizmet etme mutabakatının peşindeyiz" ifadelerini kullandı.


‘TÜM PARTİLERİN OYUNU ALACAK ADAYI GÖSTERECEĞİZ’


Öztrak, yerel seçimlerde ön seçim olup olmayacağına dair ise, "Henüz bu konuda bir şey söylemek erken. Partide uygulanacak birçok yöntem var. Merkez yoklaması olur, ön seçim olur, temayül yoklaması olur... Parti Meclisimiz karar verecektir. Her ilde tüm partilerin oyunu alacak adayı göstereceğiz” açıklamasında bulundu.


Öztrak 12 Ekim'de belediye başkan adaylarının açıklanacağı iddiasını ise yalanladı.

( kaynak: Mezopotamya )
Editör: Haber Merkezi