ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  CHP’nin Sivas’ta gerçekleşen Parti Meclisi (PM) toplantının gündemini kayyumlar ve ekonomik kriz oluşturdu. Toplantıda, PM üyelerine kayyumlara karşı neler yapılabileceği konusunda “ev ödevi” verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Sivas Kongresi’nin 100’ncü yılı sebebiyle Parti Meclisi (PM) toplantısını, 4 Eylül günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Sivas’ta gerçekleştirdi.


Toplantı öncesi PM üyelerine gönderilen gündemde, “Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu Çalışma Yönetmeliği”, “Üye Yazım Yönetmeliği”, “İl ve İlçe Yönetim Kurullarının Çalışma ve Yazışma Yönetmeliği”, “Kongreler Yönetmeliği”, “Milletvekili Aday Saptama Yönetmeliği”, “Etik Kurul Yönetmeliği”, “Belediye ve İl Genel Meclisi Grupları Çalışma Yönetmeliği” başlıklarıyla tüzük değişikliğine ilişkin hazırlanan taslakların görüşülmesi yer aldı.

Yine aralarında Aylin Nazlıaka’nın da yer aldığı partiden ihraç edilen bazı isimlerin geri dönme taleplerinin de görüşülmesi beklenen PM toplantısında, tüzük değişikliğine ilişkin hazırlanan taslaklar yönetmelik değişikliklerinin ayrıca tartışılması ihtiyacı dolayısıyla gündemden çıkarıldı.


KAYYUMALARA DAİR ‘EV ÖDEVİ’


Bu nedenle PM’nin gündemini “ekonomik kriz” ve “kayyum atamaları” olmak üzere iki başlık oluşturdu.


PM kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yürütülen tartışmalarda yaşanan ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği üzerinde duruldu. Kayyum atamalarının ise, antidemokratik süreçlerin tetikleyicisi olduğu, kayyumlara karşı demokrasiyi ve yurttaşların hakkını savunmak gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.


15 GÜN İÇERİSİNDE YENİDEN TOPLANILACAK


Bu doğrultuda kayyum atamalarına karşı neler yapılabileceğine dair PM üyelerine “ev ödevi” verildiğini öğrenildi. PM üyeleri, 15 gün içinde yeniden yapılması beklenen toplantıya kadar kayyum atamalarına karşı neler yapılabileceği konusundaki önerilerini hazırlayacak. Sunulacak bu öneriler üzerinde tartışmalar yürütülüp, karara bağlanacak.


MA / Diren Yurtsever  
Editör: Haber Merkezi