SİİRT ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ RÖPORTAJ: ARZELLA BEKTAŞ
CHP Siirt il başkanı Nevaf BİLEK, Ötekilerin Gündeminden Arzella Bektaş ın sorularını yanıtlarken; ‘’Tabana sadece seslenmek yada çağrıda bulunmak için kör olmak gerekir. Demokrasi sorunu hepimizin temel sorunu olmalıdır’’ diyen BİLEK, demokratik bir Türkiye için çok çalışmalıyız dedi.

1963 yılın da Siirt’in Eruh ilçesinde dünyaya gelen CHP Siirt il başkanı Mehmet BİLEK ticaret ile uğraşıyor evli ve 5 çocuk babası olan BİLEK, Siirt merkezde ikamet etmekte.

Neden siyaset?
İktidar gittikçe daha kötüye gittiği için seçime gitmek zorunda kaldım. Gelecek kuşağa daha iyi bir gelecek bırakmak için siyaset yapmaya karar verdim.

Parti olarak yönetim modeliniz nedir?

Benim parti modelim sol sosyal demokrat bir partidir. Mecliste ana muhalefet görecini başarı ile yaptığını düşünüyorum.

Demokrasi bloğun un ortak adayı HDP’ nin tutuklu bulunan eş genel başkanı Selahattin DEMİRTAŞ olmalı. sizce ortak aday Demirtaş olursa oyaların % kaçını alır

Ortak aday Demirtaş olsun dersem CHP Doğudan ne kadar oy alıyorsa Sayın Demirtaş’ta Batı’dan o kadar alır. Karşı taraf olarak tabi ki Partimizin belirleyeceği adayı Siirt ‘te var gücümüzle destekleyeceğiz.

25 Haziran’da 600 vekilin kaçını alırsınız meclis’e kaç milletvekili gönderirsiniz?

Türkiye geneli olarak 250 milletvekili il olarak 1 milletvekili çıkarma hedefimiz var. Umut ederim ki bu hedeflerimizin üzerin de bir tablo ile karşılaşırız 25 Haziran sabahı Türkiye için bir dönüm noktası dır.

-Genel anlamda bir siyasi tıkanma var buna ilişkin öneriniz nedir?

Genel anlamdaki siyasi tıkanmanın önüne geçmek için Kürt sorunu Ekonomi ve Dış politiksını değiştirmek gerekir.

Özelikle tabanıza bir çağrınız var mı?

Demokrasi sorunu hepimizin temeli olmalıdır. Bu yüzden herkes semen olarak üzerine düşeni yapalı ve sandıklara gitmeli oylarını kullanmalı.
Editör: Haber Merkezi