DİYARBAKIR- CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verildi.

  CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire başkanı , sosyal medya hesaplarında genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yalan bir haber üzerine hadsiz ve küstah bir paylaşım yapmıştır. Söz konusu kişi siyasetçi midir? yoksa belediye çalışanı mıdır? Belediye hizmet yeridir. Daha önce AKP’den aday adayı olan şahsı aday göstermediklerinden dolayı herhâlde bir sonraki dönemde yerini garantilemek için genel başkanımıza küstahça saldırmaktadır. Siyaset yapacaksa erdemlilik yapıp belediyeden istifa ederek AKP de siyaset yapsın.

Buradan Sayın Valimize sesleniyoruz. Çalışanlarınızı lütfen uyarın belediyeler hizmet etmek için varlar siyaset yapmak için değil. Hayrullah Akyıldız yardım kolisi dağıtırken Allah hayrımızı kabul etsin diyor. Hayrullah Bey ancak kendi cebinden hayır yaparsan hayrımız diyebilirsin ama bizlerin yani devletin parasıyla yapılan yardımları kendi yardımın gibi sahiplenemezsin. Bugün hakkınız da gerekli hukuki işlem başlatılacaktır. Size tavsiyem ağzınızı 40 defa çalkalayın ondan sonra genel başkanımızın adını ağzınıza alın söz konusu engelli kadın arkadaşımız genel başkanımıza hakaret etmesine rağmen genel başkanımız şikâyetçi olmamıştır. Genel Başkanımızın milletvekili olması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı Kamu davası olarak dava açmıştır. Tamamen Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizin bilgisi dışındadır. İddianame okunduğunda gerekli tüm detaylar görülecektir"dedi

Editör: Haber Merkezi