ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Adli Yıl Açılış Töreni’ne ilişkin “AK Parti Genel Başkanı'nın önünde ayağa kalkıp, cübbelerinin olmayan düğmesini iliklemeye çalıştılar. Milletten adalete güvenmesini nasıl beklerler” açıklaması yaptı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütüme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.


Milletin ortak değerleri üzerinden kin ve nefret siyaseti üretmeye çalışanların cübbelerini derhal çıkarmaları gerektiğini belirten Öztrak, “Koltuklarımızda otururuz diyorlarsa, sorumluluk onu oraya atayan Saray'a aittir. Saray bu kendini bilmezleri, bu makamda bir dakika bile tutarsa bu suça ortaktır. İktidar eliyle hazinesinden, maliyesine, askeriyesine kadar çürürken Diyanet de kendi payını almıştır” dedi.


‘MİLLETİN ADALETE GÜVENMESİNİ NASIL BEKLERLER’


Öztrak, “Bundan bir kaç yıl öncesine kadar Yargıtay'da yapılan Adli Yıl Açılış Töreni artık Saray'da yapılıyor. AK Parti Genel Başkanı'nın önünde ayağa kalkıp, cübbelerinin olmayan düğmesini iliklemeye çalıştılar. Milletten adalete güvenmesine nasıl beklerler” şeklinde konuştu.


‘YATIRIM OLMADAN NASIL BÜYÜYECEĞİZ’


Gündeminde ekonomi de olan Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi ve hizmetler sektörü üç çeyrektir; inşaat sektörü 4 çeyrektir daralıyor. Bugün medyada haberlere bakarsanız 'toparlandık' diyorlar. Yatırım olmadan nasıl büyüyeceğiz? Savrulan büyüme rakamları bunlar. Doğal gaza yüzde 32 zam yapıldı, elektriğe yüzde 15 arttı. Fiyatı iktidar tarafından belirlenen ürünlere zam yağdı. Bu zamlar şirketlerin üretim maliyetini de etkiliyor. Bugün oradaki planları da olumsuz etkileyecek. Bu isyanın sebebi bu. İktidar milleti adeta haraca bağladı.”

Editör: Haber Merkezi