CHP’de bazı illerin adaylarının netleşmeye başladığı öne sürüldü. Ankara için iki isim öne çıkarken, İzmir için milletvekili olan bir adaya sıcak bakılmıyor



Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin seçim hazırlıkları da sürüyor. İstanbul için özel bir çalışma yürüten CHP'de Ankara için iki isim konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de milletvekili olan bir aday istemediği belirtiliyor.

CHP üç büyük şehir için aday stratejisini belirledi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, CHP’nin Ankara adayları arasında Mansur Yavaş ve Cengiz Topel Yıldırım öne çıkıyor.

İzmir için ise bir çok kişi aday adaylığını açıkladı. Bunlar arasında milletvekileri de var. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir’de bir milletvekilinin adaylığına sıcak bakmadığı belirtiliyor.

AYDIN VE ESKİŞEHİR'DE AYNI İSİMLERLE DEVAM

İzmir için Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Antalya için ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal adaylığa yakın isimlerden. Parti’in Bolu’da yaptırdığı anketlerden ise Muharrem İnce’ye yakınlığı ile bilinen milletvekili Tanju Özcan çıktı.

Yine milletvekili olan Ahmet Akın’ın Balıkesir, Fatma Kaplan Hürriyet’in Kocaeli için adı geçiyor.

Habere göre CHP, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Sinop’ta Baki Ergül, Giresun’da Kerim Aksu ve Hatay’da Lütfü Savaş isimlerini yeniden aday gösterecek. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi