ANKARA- CHP'nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda bugün (3 Şubat 2018) saat 10.00'da başladı. İki gün sürecek kurultayın ilk gününde genel başkan, ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

11:01 - Kılıçdaroğlu'nun yerine geçmesinin ardından lazerli ışık gösterisi başladı.

10:55 - 8 yıldı CHP Genel Başkanlığı görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu eşiyle beraber salona girdi. Kılıçdaroğlu salonda Adalet Yürüşüyü'ndeki marş eşliğinde ve alkışlarla karşılandı

10:40 - Genel başkan adaylarından Muharrem İnce, eşiyle beraber Kılıçdaroğlu'na ayrılan platformdan giriş yaptı. Taraftarları alkışlarla, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla İnce'yi üzerine gül atarak karşıladı.

10:30 - İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu alkışlarla salona giriş yaptı.

10:20 - Programa göre 10.00'da başlaması planlanan kurultay, delegelerin tamamı salona ulaşmadığı için sarktı.11.00 sularında divanın oluşturulması ve Kılıçdaroğlu'nun 12.00-13.00 arasında konuşma yapması bekleniyor.

09:55 - Kurultayda sık sık 10. Yıl Marşı ve türküler seslendirilirken tribünleri dolduran CHP’liler de hep beraber, bayraklarla eşlik ediyor.

09:36 - Kurultay salonunda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı platformun arkasına dev ekran yerleştirildi.

Kurultay notları
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ortak imzayla Divan Başkanı olması beklenirken; Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve eski CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Alpaslan Çabuk, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında adaylıklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu ve İnce dışındaki isimlerin adaylıklarını resmiyete dökülmesi beklenmezken, yarışın bu iki isim arasında geçmesi bekleniyor.

1266 delegenin oy kullanacağı kurultayda, genel başkan adaylığını açıklayanların yarışa girebilmesi için 127 imza ile divana başvurması ve adaylıklarını resmileştirmesi gerekiyor.

CHP'de geri sayım başladı, genel başkanlık için Kılıçdaroğlu'nun rakipleri kimler?

Çarşaf liste uygulamasının devam edeceği kurultayda, 52 PM üyesi doğrudan delege tarafından seçiliyor. Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için 8 isim de doğrudan PM'ye giriyor.

CHP'nin 36. Olağan Kurultay'da üyelerini seçeceği Parti Meclisi'nin görevleri nedir?

CHP Genel Merkezi, 36. Olağan Kurultayı hazırlıklarını tamamladı. Kurultaya katılanlar tribünlerde, delegeler ise salonun tam ortasında yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun katılımcıları selamlaması için yürüyüş platformu oluşturuldu. Salonun dört bir yanına MİT TIR'ları davası kapsamında 'casusluk' iddiasıyla haziran ayından bu yana tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için afişler asıldı ve “Özgürlükte buluşacağız” mesajı verildi.

 

 
Editör: Haber Merkezi