ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Öztrak, MYK toplantısında Sakarya'daki tankpalet fabrikasının satışı, ABD'nin sınırda kuracağı tampon bölge, ekonomik gelişmeler ve 31 Mart yerel seçimlerinin ele alındığını belirtti.

Artı Gerçek'in haberine göre;Öztrak, tampon bölge konusunda "Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve ülkemizin uzun dönemli çıkarlarına uygun mudur? Tampon bölgenin kontrolü kimde olacak? Böyle bir tampon bölge Türkiye'nin hareket kabiliyetini arttıracak mı azaltacak mı" diye sordu.

'ABD SENATÖRÜNE DEVLET PROTOKOLÜ UYGULANDI'

ABD Başkanı Trump'un gönderdiği senatöre Türkiye'de devlet başkanı protokolü uygulandığını söyleyen Öztrak, kapalı kapılar ardında neler konuşulduğunu bilmediklerini söyledi.

'AKP'NİN TAMPON BÖLGEDEN ANLADIĞI SURİYE'NİN KUZEYİNDE TOKİ'NİN KONUT YAPMASI'

Öztrak, 'Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı'nın tampon bölgeden anladığı, Suriye'nin kuzeyinde TOKİ'nin ikişer katlı evler yapmasıdır. Bunun parasının ve lojistik desteğin de koalisyon güçlerinden beklediğini fade etmektedir. Hava kontrolünün ABD tarafından sağlanmasını beklemektedir. Aynı Erdoğan çıkıp 'tampon bölgenin kontrolü Türkiye'de olmalıdır' demektedir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diye konuştu.

Öztrak, "Güvenli bölge diyerek ülke parçalamanın ne olduğunu Irak'ta gördük. Emperyalist güçlerin tek adamın kolunu bükmesi kolay olacaktır ama parlamentoları ikna etmesi her zaman çok zor olmuştur" ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU'NUN ADAYLIĞI

Öztark, bir gazetecinin Aziz Kocaoğlu'nun adaylığı konusundaki sorusuna "Diğer aday adaylarıyla eşit şartlarda değerlendirilecektir" yanıtını verdi.

SOYLU'YA: HERKESİN YERİNİ BİLMESİ LAZIM

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkındaki soruşturmaya dair ise Faik Öztrak, "Soruşturmayı İçişleri Bakanı son derece yakışıksız ifadelerle kamuoyuna açıkladı. Bir tarafta seçilmiş bir belediye başkanı diğer tarafta atanmış bir İçişleri Bakanı var. Atanmışların seçilmişlere böyle aşağılayıcı sözlerle saldırması hadleri değildir. Herkesin yerini bilmesi lazım. Hatay'daki mesele önemlidir. Göçü fırsat bilip Hatay halkının iradesini değiştirmeye kalkmak vatanperver Hataylıların kabul edebileceği bir husus değildir" dedi.
Editör: Haber Merkezi