CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasında sürpriz bir değişikliğe gidildi.  Daha önce 10 büyükşehirde ortak miting kararı alan Kılıçdaroğlu ve İnce, bu sayıyı daha sonra 8’e, en son 4 ortak mitinge düşürmüştü.






KILIÇDAROĞLU SİNYALİ VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ortak mitinglerin iptal edileceğinin sinyalini geçtiğimiz günlerde katıldığı NTV Televizyonunda vererek, “Doğrusunu isterseniz birlikte bir miting yapmak ne kadar doğrudur onu da düşünmek gerekiyor. Şunun için söylüyorum, şimdi Sayın İnce dedi ki ben CHP rozetini çıkarıyorum emanet olarak size veriyorum dedi. Ben de ona Türk bayrağı rozetini çıkardım yakasına taktım. Dolayısıyla o partilerden bağımsız olarak yani herkesin Cumhurbaşkanı olacağı için öyle bir çerçeve çizmesi lazım. Dolayısıyla bir siyasal partinin üyelerinin sadece oy verdiği bir Cumhurbaşkanı kimliğinden öte her siyasal partiden sağduyulu insanların yeniden değişimi ve dönüşümü sağlayacak bir lider olarak Muharrem Bey’e oy vermelerini istiyorum. Tabi önümüzdeki günlerde bunlar görüşülecek. Belki çok sık olmasa bile belki bir iki yerde olabilir. Ama benim şahsi düşüncem böyle. Daha bunu Muharrem Bey’le konuşmadım” demişti.

İNCE VE KILIÇDAROĞLU ANLAŞTI
Kılıçdaroğlu’nun, İnce ile yaptığı görüşmenin ardından, ‘ortak mitinglerin’ tarafsız cumhurbaşkanı adayı propagandasına zarar verme olasılığı gözetilerek iptal edildi. Seçim sonuna kadar Kılıçdaroğlu ayrı İnce ayrı propaganda yapmaya devam edecek.


Editör: Haber Merkezi