MERSİN - Tabipler Odası Mersin Şubesi'nin "1. yılında Mersin Şehir Hastanesi'nin sağlık ortamına etkisi" paneline Valilik tarafından izin verilmemesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Bu durum faşizm değil de nedir?" diye sordu.

Mersin Tabip Odası Şubesi'nin 3 Şubat'ta Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu'nda düzenlemeyi planladığı "1. yılında Mersin Şehir Hastanesi'nin sağlık ortamına etkisi" konulu paneline Mersin Valiliği tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden izin verilmedi. Panele önceki gün gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel de katılacaktı.

'HESABINI SORACAĞIZ'

Mersin Tabip Odası’nın eski başkanlarından, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM’de söz alarak panelin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Olağanüstü Hal'in (OHAL'in) hızla diktatörlük rejimine dönüştüğünü söyleyen Atıcı, "Olağanüstü Hal döneminde neyiniz eksik? diyor. Sayın Cumhurbaşkanı, size sadece bir örnek vereceğim. Mersin Tabip Odası bir panel düzenlemek istiyor. Konusu 1. yılında Mersin Şehir Hastanesinin sağlık ortamına etkisi. Yani diyor ki: ‘Bir sistem kurdunuz, bakalım, bu sistem sağlık ortamını nasıl etkilemiş? Aksayan yönler varsa nasıl düzeltiriz?’ Konu siyasi mi hayır konu mesleki mi evet, konu halk sağlığını ilgilendiriyor mu doğrudan evet. Yani Mersin Tabip Odası yasal görevini yapıyor. Olağanüstü Hâl nedeniyle izin almak zorunda olduğu için Mersin Valiliğine başvuruyor. Cevap, ‘Hayır, yapamazsın.’ Neden? Hiçbir gerekçe yok. Bu durum faşizm değil de nedir? Bu durum diktatörlük değil de nedir? Bunun hesabını önce halk, sonra biz soracağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi