İZMİR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Kürtlerin yoğunlukta olduğu mahalledeki Gölpark Asarlık'ı Berlin Duvarı'nı benzeten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy iki kapı açarak, birine Musa Anter, diğerine Deniz Gezmiş adını verdi. Aksoy, "Değerli dostlarım, biliyorsunuz ki bir Kürt aydınımız var. Uğur Mumcu gibi, diğer öldürülen katledilen aydınlarımız gibi, o da 1992'de katledildi. Gazeteci, yazar, şair Musa Anter..." dedi.




 

İz Gazete’de yer alan habere göre, açılış töreninde konuşan Serdar Aksoy, Menemen’de bundan sonra ırkçılığın olmayacağını söyledi. Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü; “Menemen’de bundan sonra ırkçılık yok. Sen- ben yok, Türk- Kürt, Alevi- Sünni, Laz- Çerkes yok. Menemen’de bundan sonra toplumsal kardeşlik var. Etnik kimlik ayrımı yok.”

‘BİR KÜRT AYDINIMIZ VAR’

“Değerli dostlarım, biliyorsunuz ki bir Kürt aydınımız var. Uğur Mumcu gibi, diğer öldürülen katledilen aydınlarımız gibi, o da 1992’de katledildi. Gazeteci, yazar, şair Musa Anter. Size ilk sözümüz kapının açılmasıydı. İkinci sözümüzü ise şimdi tutuyoruz. Bir şairimizin söylediği gibi Musa Anter’in yaşam mücadelesi bir şekilde bizim son üç aydaki yaşam mücadelemizle örtüşüyor. Biz direnerek kazandık. Ve aynen o şairimizin dediği gibi yaşamaktan hiç korkmamışızdır, yaşamak direnmektir!”

DENİZ GEZMİŞ KAPISI

“Ayrıca biliyorsunuz, bir kapımız daha var. Size ünlü bir şairimizin şiirini okuyacağım.  Aşkolsun sana çocuk aşkolsun En uzun koşuysa elbet Türkiye’de de Devrim O, onun en güzel yüz metresini koştu En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak… En hızlısıydı hepimizin, En önce göğüsledi ipi… Acıyorsam sana anam avradım olsun, Ama aşk olsun sana çocuk, AŞK olsun! Gördüğünüz gibi diğer kapımızın adı da ‘Deniz Gezmiş kapısı’ olacaktır.”

BERLİN DUVARI’NA BENZETTİ

“Geçmişte yapılmış hataları sorunları gidermeye devam edeceğiz. Bundan sonra Berlin duvarı bitmiş, yıkılmıştır. Kapılarimizin isimleri Musa Anter ve Deniz Gezmiş kapısı olmuştur. Hepimize hayırlı olsun. Değerli dostlarım, Menemen’de artık yeni bir dönem başlamıştır. Artik Menemen’de demokrasiyi, Atatürk devrimlerini soluyacağız. Toplumsal kardeşliği soluyacağız.” (İZ GAZETE)
Editör: Haber Merkezi