İSTANBUL-Toplumsal Sözleşme Platformu, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “OHAL Değil Demokratik Yönetim” konulu bir panel düzenledi. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu konuşma yaptı.

CHP’li Kaftancıoğlu, OHAL’in topluma olan etkilerini kadına yönelik şiddet olaylarında yaşanan artış üzerinden anlattı. Türkiye’de OHAL ilan edildiği günden beri kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğini söyleyen Kaftancıoğlu, “Bu dönemde 5 bin 406 kadınımız cinayete kurban gitti. Eşi ve eski eşi tarafından fiziksel şiddete uğrayanların oranı yüzde 39. Yaşadıklarını anlatamayan kadınların oranı yüzde 48. Bu rakamlar, OHAL’de ne halde olduğumuzu göstermeye yetiyor” dedi.

OHAL’in kaldırılması ve parlamenter sistemin yeniden hayata geçirilmesi için yerel seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, “OHAL değil demokratik yönetim için olmazsa olmazımız 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni saraydan alıp halka vermektir” dedi.

“İBB’yi alarak hortumlarını keseceğiz”

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, İstanbul’un 11 bakanlıktan daha büyük bir bütçeye sahip olduğunu fakat bütçenin halk için harcanmadığını söyledi. Kaftancıoğlu, “Size tek bir örnek vereceğim. Kendilerince yollara çizgiler çekerek park sorunu çözdüler. Adına da İspark dediler. İspark’ın 2014-2016 yılları arasında tam 700 milyon cirosu var. Böylesine büyük bir ciroya sahip İspark, yalnızca İstanbul’un 3. bölgesindeki 95 otoparkından 55’inde zarar ettiğini açıkladı. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alarak onların yarattığı bu hortumları keseceğiz. Onların kendi ceplerine bağladığı hortumları keserek ürettiğimiz artı değeri yeniden halka vereceğiz. Hep soruyorlar ya kaynak nereden bulacaksınız diye. Kaynaklar, İstanbul’da yüzde 1’i bile olmayan mutlu azınlık için kullanılıyor. Bizler halkımıza bu gerçekleri anlatmaya devam ettiğimizde öyle 1-2 puanla değil en az 5 puan farkla İstanbul’u alacağız” dedi.

Kaynak:Cumhuriyet
Editör: Haber Merkezi