ANKARA-Cumhuriyet Gazetenin haberine göre, "CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal , Cumhuriyetin, aydınlanmanın ve laikliğin yılmaz savunucusu gazetemizin “ İmece Kampanyası”na destek verdi, dayanışma içinde olduğunu söyledi. Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri ve yazarımız Işık Kansu, Vakıf Yönetim Kurulu üyemiz ve yazarımız Mustafa Balbay ile Ankara Temsilcimiz Sertaç Eş’i hastanedeki odasında kabul eden Deniz Baykal , gazetemizin imece kampanyasını değerlendirdi. Baykal, “Cumhuriyetin imecekampanyasını ve bu konudaki çabalarını yakından izliyorum. Sıkıntılarınızı çözeceğinizden kuşkum yok, umutla bakıyorum. Dayanışma içindeyiz. Gazetenin yeni yöneticileri olarak Cumhuriyet’teki başarınızla umut verdiniz” diye konuştu. Kampanyaya destek veren Sivil Toplum Örgütleri’nin görüşleri de özetle şöyle:

-Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan: Atatürk Orman Çiftliği, Kaçak Saray ve Cumhuriyet’in başkenti Ankara mücadelesinde, sesimiz sözümüz olan Cumhuriyet gazetesi yaşasın.

-Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD): Cumhuriyetimizin gür sesi, bağımsızlığın, aydınlanmanın, laikliğin yılmaz savunucusu Cumhuriyet gazetemizin her zaman yanındayız. Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet gazetemize her zaman sahip çıkma kararlılığıyla USİAD olarak tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyet gazetesi ile dayanışmaya ve ona destek vermeye davet ediyoruz. Yaşasın Cumhuriyet.

-Aydın Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kurucu Başkanı, yazar Erol Ertuğrul:Cumhuriyet imecesinin Cumhuriyet haftasına ve Cumhuriyet Bayramı’na rastlaması hiç kuşkusuz çok anlamlı bir rastlantıdır. Cumhuriyet Gazetesi Türkiye Cumhuriyetinin sesidir. Cumhuriyet gazetesine destek vermek onurlu bir görevdir. Bu destek çocuklarımıza torunlarımıza gururla anlatacağımız bir eylemdir. Bu destekle onurlu bir görevi yerine getiriyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti yaşasın Cumhuriyet gazetesi.

Cumhuriyet için imece çağrısı

Bu kampanya; CUMOK’un ( Cumhuriyet Okurları), Atatürk devrimlerine inanmış Atatürkçü Düşünce Derneği, kadın kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin çağrısıdır. Bu tüm halkımıza “son kale”nin korunması için önemli, içten ve açık yürekli bir çağrıdır. Bu çağrıya Atatürkçü sivil toplum örgütleri, kuruluşlar destek vereceklerini CumhuriyetVakfı’na bildirmişlerdir. Vakıf senedimize göre, CUMOK’ların çağrısıyla başlayan kampanyayla bağış almaya vakfımız yetkilidir. Bağışlarınızı “26 Ekim-26 Kasım 2018” tarihleri arasında bir ay süresince gazetemizden ve internet sitemizden duyurulan hesap numaralarına yatırabilirsiniz.

-TL Iban numarası: TR67 0006 4000 0011 3980 0074 52

-USD Iban numarası: TR69 0006 4000 0021 3980 0112 91

-Avro Iban numarası: TR28 0006 4000 0021 3980 0118 35
Editör: Haber Merkezi