ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcü Faik Öztrak, CHP eski milletvekili Sinan Aygün ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki iddialarla ilgili, "Bu mesele bizim için noktalanmıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sırasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

Öztark, CHP eski milletvekili Sinan Aygün ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki iddialara ilişkin, "Bu konuda hem parti hukuku bakımından hem de genel hukuk bakımından süreç yürümektedir. Bu mesele bizim için artık noktalanmıştır. Bunu açıkça ifade edeyim. Bundan sonra hukuk konuşacaktır" diye konuştu.

‘PARSEL PARSEL’ HATIRLATMASI

İçişleri Bakanlığı'nca müfettiş görevlendirilmesi konusuna ilişkin de Öztrak,  "Mevcut iktidarın bundan önceki meclis başkanı, bakanı, başbakan yardımcısı görevlerini yürütmüş olan kişi o dönemin büyükşehir belediye başkanını Ankara’yı parsel parsel satmakla suçlamıştı. O dönem müfettişler hiç ortaya çıkmadı. Ama görüyorsunuz şimdi bizim büyükşehir belediye başkanımızın suçlanması neticesinde apar topar İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri harekete geçiyorlar. Keşke bu hassasiyeti bundan önceki belediye başkanına karşı da göstermiş olsalardı diyoruz" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi