ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu (OHAL) verilerine ilişkin, “Karara bağlanan dosyalar ve komisyon çalışanlarının mesai saatleri düşünüldüğünde ortalama 2.5 dakikada 1 karar veriliyor. Tüm KHK’liler derhal işlerine iade edilmeli, hukuk garabeti OHAL Komisyonu feshedilmeli” dedi.


Cumhuriyetin haberine göre; Gökçen, yaptığı yazılı açıklama ile son açıklanan OHAL Komisyonu verilerini değerlendirdi. Gökçen, her ay ortalama 3 bin ile 5 bin civarında dosyanın sonuçlandırıldığına, aralık ayında ise 8 bin 500 dosyanın karara bağlandığını kaydetti. Gökçen, “Karara bağlanan dosyalarla komisyon çalışanlarının mesai saatlerini birlikte düşündüğümüzde ortalama 2.5 dakikada 1 kararın verildiğini görüyoruz” dedi. Kişilerin terörle bağlantılı olduğunu tespit etmenin ve kurum görüşü almanın toplam 2.5 dakika sürdüğünün altını çizen Gökçen, “Aralık ayında ise her 1 dakika 11 saniyede karar verilmiş. İnsanların iş hayatı her 1 dakika 11 saniyede çöpe atılmış” dedi.

Gökçen, şunları kaydetti: “Hukuksuz OHAL Komisyonu binlerce KHK mağdurunu oyalarken, binlercesinin de sevdikleri işlerine dönmelerini dakikalar içinde engelliyor. Bunu da utanmadan raporlarıyla ifade edebiliyor. CHP olarak çağrımızı tekrarlıyoruz: Tüm KHK’liler derhal işlerine iade edilmeli, hukuk garabeti OHAL Komisyonu feshedilmelidir.”
Editör: Haber Merkezi