CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında soruları yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat isimli programa konuk oldu. Halkın en önemli sıkıntılarının başında ekonomik zorluklar ve işsizliğin yer aldığını belirten İmamoğlu, “Pazarlarda bunu derinden hissediyorsunuz. İstanbul ekonomiyi yoksulluğu bu kadar hissediyorsa, Türkiye’yi Allah korusun.” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, Meclis başkanlığını bırakmayan seçim yarışındaki rakibi Binali Yıldırım için ise “Kazanacağız ve sevdiği mesleğe geri dönecek” yorumunda bulundu. İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

‘KENTTE 350 BİN KİŞİNİN MESLEĞİ YOK’
İstanbul’da 1 milyon 161 bin, 0 ila 4 yaş aralığında çocuk bulunduğuna vurgu yapan İmamoğlu, çok sayıda annenin sosyal hayata katılmakta güçlük çektiğini söyledi. İstanbul’daki kreş sayısını artırarak bu sorunu aşacaklarını ifade eden Başkan Adayı, “İstanbul eğitim seferberliğine muhtaç. 350 bin kişinin mesleği yok, çalışmıyor. İstanbul’da kadını genci işe sokacağız. Kadınlar hayata katkı sunabilse bambaşka bir İstanbul olur.” açıklamasını yaptı.

‘BEN İSTANBUL İTTİFAKININ ADAYIYIM’
Her kesimin oyuna talip olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, “Biz İstanbulluyuz. Kürt vatandaşlarımızın en fazla yaşadığı kent İstanbul. İstanbulluyuz ayrım yapmayız. Ekmeğimiz, çayımız aynı. Kimlik üzerinden siyaset yapılmasından bu millet usandı” dedi.

‘KENTİ KENDİ KAYNAKLARIYLA YÖNETECEĞİZ’
İstanbul’u yönetmek konusunda en ufak bir kuşkularının olmadığına dikkat çeken İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu kenti kendi kaynaklarıyla yöneteceğiz. İstanbul’un, beyinleri zeki insanları var. İstanbul’u yönetme konusunda en ufak bir kuşkumuz yok. İstanbul’un yeni bir nefese ihtiyacı var.”

‘BEN YERİNDE OLSAM BIRAKIRDIM’
İmamoğlu, yerel seçimlerdeki rakibi Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’nı bırakmaması hakkında ise şu yorumu yaptı: “Ben yerinde olsam Meclis Başkanlığı görevinden istifa ederdim. Bir anayasa maddesi var. Ancak benim şahsi gündemim değil. Bu kadar tartışmak da hoş değil. Ancak 1 Nisan’da sevdiği mesleğe geri dönecek. Biz kazanacağız.”


Editör: Haber Merkezi