VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP Genel merkez adına Hakkari de görevlendirilen CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya  ve  İzmir Milletvekili Kani Beko beraberindeki heyet önce Hakkari ardında CHP Van il örgütü ile DİSK Bağlı Genel iş sendikasını ziyaret ettiler.

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu heyet ve partili arkadaşları tanıştırarak teşekkür etti. Kurukcu "Genel başkanımızın talimatlarıyla 81 ilimize milletvekillerimiz gönderilecek. Milletvekillerimiz gerek esnaf ziyaretinde gerek STK ziyaretleri ziyaret edip bütün illerin sorunları rapor haline getirilip genel başkanımıza sunulacak ve sonrasında sorunlara çözüm üretilmesi için gerekenler yapılacak" dedi.

 

İl başkanın ardından heyetten CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya bir konuşma yaptı. Kaya "2 gündür Hakkari'deydik. Hakkari Türkiye'nin bir ucu ve güneşin doğduğu yer. Güneşin doğduğu yerde umutların tükendiği, insanların tamamen dışlandığı, yok sayıldığı bir kentte ne kurumlar yapılmış ne eğitimde hak ettiği konuma gelmiş. Saniyeyi gezdik fakat ne yolu var ne izi var. Biz ötekileştirilmiş toplumun yanı başında olmak zorundayız. Bundan dolayı raporlarımızı hazırlayacağız ve genel merkezimize sunacağız. Adım adım iktidara yürüyen bir partiyiz. İktidara geldiğimizde kimin ne sorunu var diye beklemeyeceğiz. Bu bölgede iki temel sorun var. Biri temel haklar sorunu diğeri ise işsizlik ve yoksulluk sorunudur. Bu sorunlar karşısında CHP çok hazır ve nettir. İlçelere beldelere ve köylere de gideceğiz. Ayak basmadığımız yer kalmayacak. Ne zaman seçim yaparlarsa yapsınlar biz hazırız. Biz halkın çözülemeyen sorunlarını çözmeye talibiz. Halkın iradesine hipotek koyanlar, halkın iradesine Kayyum arayanlar bir kez daha şunu görsün; Yolda gelirken sohbet ediyorduk ve denildi ki, Ayhan Bilgen'i yine beraat etmişler. Kars belediyesine Kayyumu atadı ve Ayhan Bilgen'i gözaltına aldı. Defalarca Ayhan Bilgen beraat ediyor, devlet tazminat ödemek zorunda kalmıyor ama bunlar yanlışta ısrar etmeye devam ediyor. Bir kez daha sizin yanınızda olduğumuzu ve sizi ötekileştirmek isteyenlere inat sizin gündeminiz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündemi olmaya devam edecek. Çünkü Türkiye'nin başka çözüm adresi kalmadı. Adres Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.

Kaya'dan sonra heyetten CHP İzmir milletvekili Kani Beko konuştu. Beko "Hakkari'deki esnaf ile konuştuk. Halkla sokakta görüştük. Daha öncede Hakkari'ye gitmiştim. Hakkari'deki kobiler, demokratik kitle örgütleri ve esnaf odaları ile görüştüğümüzde bizleri çok sıcak karşıladılar. Genel başkanımız halkın düşüncelerini almamızı bizzat istedi. Halkın doğal olarak talepleri var. Pandemi süreci ile ilgili destek bekliyorlar. Çok zor koşullardan geçtikleri için bakanlığın destek vermesini talep ediyorlar" dedi.

Özlem Kırmızıtoprak
Editör: Haber Merkezi