ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  HDP’li belediyelere kayyım atanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yıldırım Kaya, , buna karşı siyasi ayrım gözetmeden yan yana gelişlerin temelinin atılması gerektiğini söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman ile Diyarbakır’ın Ergani, Silvan, Lice ve Eğil ilçeleri, Bitlis'in Güroymak ilçesi, Iğdır'ın Halfeli beldesi ve Siirt'in Gökçebağ beldesi belediyelerine kayyım atanmasına dönük bir tepki de CHP’den geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, belediyelere kayyım atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.


‘HDP TOPLUMLA BİRLEŞMİŞ’


Koronavirüs (Kovid-19) krizinin yaşandığı bir dönemde iktidarın kayyım politikalarını sürdürmesine tepki gösteren Kaya, “HDP’li belediyeler, koronavirüse karşı toplumla birleşmiş, dayanışma içerisinde, onurlu bir mücadele yürütüyor. Bu mücadelenin yürütüldüğü bir dönemde, böylesi bir adımın atılması kabul edilebilir değil. Bu karanlık ortamda bile eğer halkın iradesine ipotek koyma zihniyeti devam ediyorsa, gerçekten sözün bittiği yerdeyiz” dedi.


‘HALK İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ'


Toplumun koronavirüsle mücadele ettiğine işaret ederek, iktidarın kayyım politikasını “kindar siyaset” olarak nitelendiren Kaya, “Özellikle muhalefet belediyelerinin, halkı hiçbir istisnaya tabi tutmadan, hiçbir ayrım gözetmeden hizmet götürüyor olması, ayakta alkışlanacak bir durum. Kayyım atanması doğru değil ve asla kabul edilemez. Halkın iradesine hiç kimse ipotek koymamalı, koyamaz. Bu politika hiç kimseye fayda getirmez, Türkiye siyasetine de fayda getirmez. AK Parti ve Saray’ın etrafındakilerine de fayda getirmez. Hızla bu politikadan vazgeçilmesi gerekiyor. Çünkü dünya başka bir şeyle uğraşıyor. Parayla, güçle bu işlerin olmayacağını, dünyada yaşadığımız bu koranavirüs örneği göstermiştir. Bu kriz hiç kimseye fırsat tanımaz. Böyle düşünenlere de fırsat tanımaz. Eğer bugün Müslüman aleminin ibadet için gittiği Kabe kapatılmışsa, sözün bittiği yerdeyiz” diye konuştu.


‘KİRLİ SİYASET DEVA OLMAZ’


İktidarın, kriz süreçlerinde otoriterleşmeyi arttıracak eğilimler göstermemesi gerektiğini vurgulayan Kaya, bu süreçte ayrıştırıcı değil, birleştirici siyasetin izlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Siyasi ayrım gözetmeden yan yana gelişlerin temelinin atılması gerektiğini vurgulayan Kaya, “Bu karanlık düşünceden vazgeçmek, toplumla birleşmek gerekir. Toplumun buna ihtiyacı var. Kirli siyaset asla halkın derdine deva olmaz. Şu anda sanayiciden, işsiz yurttaşa kadar herkes can derdine düşmüş durumda. Saraydakilerde bir hafta piyasaya çıkamadılar. Çıkmamaları da kendi açılarından doğru olabilir. Demek ki herkesin kendi dünyasına kapanma zorunluluğunun yaşandığı bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Özellikle de tüm siyasetçiler bu krizi birlikte aşmanın uğraşı içerisine girmeli” şeklinde konuştu.


MA / Diren Yurtsever
Editör: Haber Merkezi