ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sunumu sırasında milletvekillerine sözlü saldırısı üzerine görüşmelere ara verildi.

Merkezi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendini dinleyen milletvekillerine sözlü saldırıda bulundu. CHP’li milletvekilleri Soylu'yu “10 milyon dolar siyasetçi alan kim” dövizleriyle karşıladı. Soylu, sunumunda “terörle mücadele” başlığı altında konuşurken, CHP’li Engin Özkoç’a sözlü saldırı da bulundu.

“Yıllardır Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara karşı Türkiye nasıl ayakta kaldı” sözlerini sarf ettiği sırada CHP’lilere sözlü saldırıda bulunan Soylu, “Ben gülmüyorum beyefendi. Ben terörle mücadele anlatıyorum” dedi.

CHP sıralarından “Sen anlatımına bak” sözlerine Soylu, “El sallama parmak sallama bana” sözlerini sarf etti. Soylu, “PKK’ye her evden bir oy istediniz HDP’ye, her evden bir oy istediniz unuttuğumuzu mu zannediyorsunuz” dedi.

Bu sırada Soylu, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’na da sataştı. Duruma tepki gösteren Hatimoğulları, “Sedat Peker suçlarını örtmek için yapıyorsun. Amacı provokasyon çıkarmak sunum yapmamak” dedi.

HDP milletvekili Hasan Özgüneş de Peker’in açıklamalarını hatırlatarak, “Sizin için kan döküyordu kan” dedi.

AKP’li Milletvekili Salih Cora da Hatimoğulları’nın önüne kadar gelerek, müdahale etmeye çalıştı.

Tartışmaların sürmesi üzerine görüşmelere ara verildi.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi