ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Libya’da savaşacak ÖSO güçlerine vatandaşlık sözü verildiği yönünde bir iddiada bulundu.



CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Twitter hesabından dikkat çekici bir iddiada bulundu.

Libya’ya savaşa gidecek Türkiye destekli Suriyeli muhalif gruplara Türkiye vatandaşlığı sözü verildiğini iddia eden Şener, bazı savaşçıların vatandaşlık belgelerini ve pasaportlarını aldığını öne sürdü.

ÖSO güçlerine 2000 dolar da maaş verileceğini öne süren Şener, araştırmacı ve insan hakları aktivisti Elizabeth Tsurkov’un konuyla ilgili yaptığı paylaşımı alıntılayarak, “Ruh hastalarına vatandaşlık ve bol para. Müthiş bir strateji” ifadelerini kullandı.







Abdüllatif Şener@senerabdullatif








Altı ay Libya’da konuşlanacak Türkiye destekli Suriye’deki gruplara TC vatandaşlığı sözü verilmiş. Bunlardan bazıları son aylarda zaten vatandaşlık ve pasaportlarını almışlar.
2.000 $ da maaş alacakları söylenmişti.
Ruh hastalarına vatandaşlık ve bol para..Müthiş bir strateji(!). https://twitter.com/elizrael/status/1214199744433659904 







Elizabeth Tsurkov

@Elizrael



Sources inside the Turkish-backed Syrian factions tell me that in exchange for fighting in Libya, fighters are being promised Turkish citizenship after 6 months of deployment.
Multiple commanders in the factions received Turkish citizenship & passports over the past month.








Resmi Twitter'da görüntüle













3.732 kişi bunun hakkında konuşuyor





Editör: Haber Merkezi