ANKARA – CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na “Kurultayı topla beni genel başkan olarak göster. Sen de Grup Başkanı ve Onursal başkan ol”  teklifinde bulunduğunu ifade etti.


24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.


İnce’nin görüşmeye ilişkin açıklamaları şöyle: “Yemek yedik, seçimi değerlendirdik. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi. Ama ben bir teklifte bulundum. Ona büyük bir devlet adamlığı yaptığını, kurultayda kendisine rakip olan birisini Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesinin büyük bir devlet adamlığı olduğunu söyledim. Kendisi ile bir yarışa girmek istemediğimi söyledim. Kendisi isterse kurultayı toplayarak beni genel başkan olarak gösterebileceğini söyledim. Ben Genel Başkan olayım, sen de Grup Başkanı ve Onursal Başkan ol. Yarış içinde olmayacağım, kurultay için imza toplamayacağım. Kurultayda onursal başkanlık önerdim” dedi.


İnce, Kılıçdaroğlu’na olağanüstü kurultayı toplayabileceğini ifade ettiğini belirtti. kaynak MA
Editör: Haber Merkezi