Christine Nöstlinger‘in, okumaya yeni başlayan çocuklar için yazdığı “Franz” dizisinin ilk iki kitabı Franz ve Köpek Hikâyesi ile Franz ve Futbol Hikâyesi, Mine Kazmaoğlu çevirisiyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tüm dünyanın sevdiği, Hans Christian Andersen ve ALMA (Astrid Lindgren Anma Ödülü) gibi önemli ödüllerin sahibi yazar Christine Nöstlinger’den, okumaya yeni başlayan çocuklar için 4 kitaplık neşeli bir dizi! Arkadaşlık, macera, oyun ve eğlenceyi buluşturan, birbirinden bağımsız okunabilen “Franz” dizisi, ödüllü illüstratör Erhard Dietl’in özgün desenleriyle renkleniyor.

Dizinin ilk iki kitabı Franz ve Köpek Hikâyesi ile Franz ve Futbol Hikâyesi keyifli yaz okumaları için minik okurlarıyla buluşurken, Franz ve Dedektiflik Hikâyesi ile Franz ve Arkadaşlık Hikâyesi de ağustos ayında raflara çıkacak.

FRANZ VE KÖPEK HİKÂYESİ 

“Franz” dizisinin ilk kitabında, bir çocuğun köpekle kurduğu ilk dostluk renkli desenler eşliğinde anlatılıyor.

Franz, köpeklerden çok korkuyordu. Yalnızca kocaman sivri dişli olanlardan değil, kuyruğunu sallayan küçük köpeklerden bile çekiniyordu. Bir gün, arkadaşı Egon’un yatağının altından kocaman, kahverengi bir köpek çıkıverdi! Franz korkudan taş kesilse de, Berta adlı bu köpek onunla dost olmayı kafasına koymuşa benziyordu…

FRANZ VE FUTBOL HİKÂYESİ

Dizinin ikinci kitabında, bir çocuğun futbolcu olma hayali renkli desenler eşliğinde işleniyor.

Franz, ağabeyi Josef gibi uzun boylu, güçlü bir futbolcu olmak ister. En çok da onun kadar müthiş bir futbolcu olmayı hayal eder. Son maçta, alnına şiddetli bir top darbesi alınca, “çelimsiz” bulunur ve takımdan atılır. Bu durum Franz’ı çok üzmüştür, ama en yakın arkadaşı Gabi’nin teklifi herkesi şaşırtacaktır…

Christine Nöstlinger: Günümüzün en sevilen çocuk kitapları yazarlarından olan Nöstlinger, 1936 yılında Viyana’da doğdu. Viyana Uygulamalı Sanatlar Akademisi’nde öğrenim gördü; yüzün üstünde kitabı, sayısız makalesi yayımlandı. 1973’te Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’nü kazandı. Aralarında 1984 Hans Christian Andersen Ödülü ve 2003 Astrid Lindgren Anma Ödülü’nün (ALMA) de bulunduğu önemli ödüllerin sahibi olan yazarın pek çok kitabını Günışığı Kitaplığı Türkçe’ye kazandırdı. Bunlardan, “Küçük Korsan” ve “Mini” dizisi, Aklından Düşünceler Geçen ÇocukKim Takar Salatalık Kral’ıKonrad ya da Konserve Kutusundan Çıkan ÇocukKonuk Değil Baş BelasıLollipopSusi’nin ve Paul’ün Gizli Günlükleri ile Saklı Miras küçük okurların en sevdikleri arasındadır. Milyonlarca okura ulaşan Nöstlinger, 4 kitaplık “Franz” dizisini de okuma serüveninin başındaki çocuklar için yazdı.

Erhard Dietl: 1953’te Almanya’nın Bavyera Bölgesi’ndeki Resenburg şehrinde doğdu ve eğitimini Münih Sanat Akademisi’nde tamamladı. Yazar ve illüstratör olan Diethl, Kuzey Ren-Vestfalya Çocuk Kitapları Ödülü ve Kitap Sanatı Vakfı’nınki de dahil, çeşitli ödüllerin sahibi.

Kaynak: edebiyathaber.net 
Editör: Haber Merkezi