ANTALYA - “İş ve Aş Buluşmaları” kapsamında Antalya’da tarım işçileri ve müzisyenlerle bir araya gelen HDP heyeti, sorunlara dair çözüm önerilerini paylaşırken, emekçiler ise ağırlaşan koşullar ve gidişattın olumsuzluklarını dile getirdi. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “İş ve Aş Buluşmaları” kapsamında Antalya'da sürdürdüğü ziyaretler 2’nci günde. HDP Ekonomi Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcümüz Menekşe Kızıldere ile milletvekilleri Serpil Kemalbay, Erol Katırcıoğlu, Necdet İpekyüz, Antalya İl Eşbaşkanları Muhsin Taşar, Remziye Zengin, Parti Meclisi (PM) Üyeleri Ahmet Kaya, Songül Şarklı'ın yanı sıra il ve ilçe yöneticileri eşlik ettiği heyet, Kepez, Muratpaşa ve Aksu ilçelerinde esnaf, tarım işçileri ile elektrik altyapısında çalışanların sorunlarını dinledi. 

ÇİFTÇİ ŞİRKETLERİN İNSAFINA BIRAKILDI 

Heyet önce, Aksu ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan sera çiftçisiyle bir araya geldi. Gübre ve ilaç fiyatlarından şikayet eden çiftçiler, "Elektrik, gübre, ilaç fiyatları çok pahalı. Üç sene önce 140 TL'ye aldığımız gübre şimdi 200 TL oldu. İki yıl önce 20 TL' ye aldığımız ilaç şuan ise 100-150 TL oldu. Sera kağıdının kilosu 2 TL iken şimdi 8 TL. Her şey hemen hemen 3 katı arttı. Hiçbir yerden destek alamıyoruz. Çiftçiyim sadece bir kez bana 90 TL destek verildi. Şirketlerin belirlediği fiyata satmak zorunda kalıyoruz her şey onların insafına kalmış durumda. Pazarlık dahi yapma şansı verilmiyor bize. Bizim talebimiz üreticilerle şirketler arasında ortak bir masanın oluşturularak, bu masa etrafında oturup fiyat belirlenmesini istiyoruz" dedi. 

'SOKAK MÜZİSYENLERİ BİTMİŞ DURUMDA'

Heyet, daha sonra Kepez ilçesinde bulunan düğün, sokak müzisyenlerinde oluşan yerel sanatçılarla bir araya geldi. Herhangi bir destek almadıklarını belirten sanatçılar,  hükümet tarafından hiçe sayıldıklarının vurguladı. Antalya’da 80 bine yakın müzisyenin olduğu bilgisini veren sanatçılardan Sait Roj, "Şuanda düğünlerde bile çalışmamıza izin verilmiyor. Polisin baskısı da üzerimizde var. Düğün salonları sahipleri de pandemiden sonra bize bakışları çok değişti. Sokak müzisyenleri şu anda ölmüş durumda. Hükümetten hiçbir yardım alamadık. Aldım diyenler kesinlikle baskı altında. Hükümetten müzisyenler olarak hiçbir beklentimiz yok. Halkımız bize yardımcı olur. Hükümet bize dokunmasın yeter. Düğün sanatçıları serbest iken biz sokak sanatçılarına neden yasak? Dernekleşmek istiyoruz. Dernekleşme bizim için çok iyi olur. Birçok arkadaşımızın üzerinde HDP'ye yakın olduğumuz için korkutularak, bizimle dayanışma içerisinde bulunmaktan çekindi" diye belirtti. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi