ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, 37’nci Olağan Kurultayı’nda CHP Genel Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.


Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, 25-26 Temmuz'da yapılacak 37’nci Olağan Kurultayı’nda CHP Genel Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla “Gelecek İçin Biz” oluşumu adına genel başkan adayı olduğunu açıklayan Cihaner, açıklamasında “Kurultayın pandemi koşullarında düzenlenmesi, yanlıştır. Bu kurultay iktidar dinamizmini partimize taşıyamaz. Lütfen bütün delegeler bu kurultaya katılsın. Kurultayımız geçmişe dönmek için değil, geleceği kurmak için, adalet için, gelecek için bir CHP'ye ihtiyaç var. Bugün CHP'nin en güçlü organı Parti Meclisi olmalıdır. Başta önseçim olmak üzere parti içi demokrasinin daha fazla işletildiği bir parti yapısına ihtiyacımız var. Bizler partimizin çağdaş sol bir siyasetle başarıya ulaşacağına inanıyoruz” diye konuştu.


Cihaner, “Kazanacağınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna, "İnandığımız için bu yola çıkıyoruz" dedi. Cihaner, devamında şunları söyledi: “Bu amaçları gerçekleştirmek için CHP Genel Başkanlığına aday olduk. CHP Genel Başkanı dünyayı değiştirecek konuma sahiptir. CHP Genel Başkanı önce partiyi, sonra ülkeyi, sonra da dünyayı değiştirebilecek güçtedir. İhtiyacımız olan şey cesaret, cesaret, cesaret.” ( MA )
Editör: Haber Merkezi