DİYARBAKIR - ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Çınar Belediyesi'ne bağlı Jinwar Kadın Merkezi, kadınlar için erbane kursu açtı, kursa katılan kadınlar, provalarının ardından erbane konseri verecek.


Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde  belediyeye bağlı Jinwar Kadın Merkezi tarafından kadınlar için erbane kursu açıldı. Erbane kursundaki ilk kursiyerler eğitimlerini tamamladı. Kadınlar provaların ardından erbane konseri verecek.


Kurs hakkında bilgi veren kadın merkezi çalışanı Sosyolog Delal Kızılkan, kadınları müzikle buluşturmanın önemine değindi. Delal, “Kadın merkezinde toplumsal cinsiyet eğitimleri, film gösterimleri gibi eğitim ve etkinliklerin yanı sıra çeşitli alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Bu kez de kadını ve müziği bir araya getirmek istedik. Çünkü kadının yaratıcı gücünü ortaya çıkarabilecek en iyi araçlardan birinin enstrüman olduğunu düşünüyoruz. Müzik kursunu açarken de Kürt kadınlarının daha fazla ilgi duyduğu bir enstrüman olan erbaneyi seçtik” dedi.


‘Kadınları müzikle buluşturmaya devam edeceğiz’


Erbane kursuna beklentinin üstünde başvuru olduğunu dile getiren Delal, “Üç ay önce açtığımız kursta on beş kişilik bir sınıf açmayı düşünmüştük. Ama otuz kadın kursiyerimiz ders aldı. Başvurular yine devam etti. Yüzü aşkın kadın müzik kurslarının açılmasını talep etti. Biz de yeni gruplar oluşturarak kursumuzu sürdürmeyi düşünüyoruz. Alınan üç aylık eğitim sonucunda ders verebilecek düzeyde öğrencilerimiz yetiştiği için de ayrıca mutluyuz” ifadelerini kullandı. Kadınların kurs sürecinde dersleri kaçırmadan takip ettiğini söyleyen Delal, “Bu da sosyal etkinliklere ne kadar ihtiyaç olduğunu gösterdi. Biz kadınların müzikle, eğitimle buluşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.


Delal, erbane konserinin ise 12 Mayıs’ta yine Jinwar Kadın Merkezi’nde yapılacağını ifade etti.

( Kaynak: JIN NEWS )
Editör: Haber Merkezi