DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  DBB tarafından düzenlenen ve bir hafta sürecek olan Gezici Çocuk Tiyatrosu Günleri yoğun ilgiyle başladı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) tarafından düzenlenen Gezici  Çocuk Tiyatrosu Günleri başladı. Dün akşam Bismil ve  Ergani ile start alan tiyatro etkinliği, yoğun ilgiyle karşılandı.


Ergani Gençlik Parkı’nda; Zarfsız kuşlar Kukla ve Mim Evi Ekibi’nin Mimdo’nun Aradığı adlı pandomim, jonglör gösterisi olan Bingo performans ile Amed Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen Sê Ezezok adlı tiyatro izleyicilerle buluştu.


ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ 


Bismil Kardeşlik Parkı’nda da Begüm Ateş’in mim gösterisi olan Beyaz Balon, Ertürk Erkek’in jonglör gösterisi, Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’nun Qeşmer û Peşmer’i izleyiciler ile buluştu.


Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz, meclis üyeleri, çocuklar ile ailelerinin katıldığı tiyatro oyunu öncesi çocukların yüzü boyandı. İlerleyen saatlerde oyunun oynandığı park bir anda çocuklarla doldu. Tiyatro, pandomin ve jonglör gösterimine çocuklar alkış, kahkaha ve ıslıkları ile eşlik ederken  yüzlerde gülümseme hiç eksik olmadı.  Büyüklerin de izlediği tiyatro, alkışlar eşliğinde sona erdi.


HER GÜN 2 İLÇEDE 


Tiyatro gösterimi; Diyarbakır'ın merkez Yenişehir, Kayapınar ile Kocaköy, Eğil, Dicle, Çınar, Hazro,  Silvan, Lice ve Kulp ilçelerinde izleyiciyle buluşacak. Her gün 2 ilçede gösterim yapılacak şekilde planlanan tiyatro günleri, 26 Temmuz’da sona erecek. (MA )

Editör: Haber Merkezi