DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Çocukların resmettiği ve yazdığı "Çocuk Hakları" temalı resimli masal kitabının bugün gerçekleşeceği imza günü için projenin yöneticilerinden Dilan Ok, imza gününe güçlü bir katılım için çağrı yaptı.


JINNEWS'in haberine göre: Diyarbakır'da Göç ve İnsani Yardım Vakfı'nın (GİYAV) açtığı Çocuk Hakları Atölyesi'nde yer alan çocuklar için bir projeye imza atıldı. Bir grup çocuk kitap için resimler çizerken, bir grup ise bu resimlerin hikayelerini yazdı. Türkçe ve Kürtçe basılan kitapta çocuklar kendi haklarını resimler ve hikayelerle anlattı. Bugün Laleş Sanat Evi'nde çocuklar kendi kitaplarını imzalayacak. "Çocuk Katılımı için Mikro-Fon'un" desteği ile yürütülen projenin amacını anlatan proje yöneticilerinden Dilan Ok, imza günü için çağrıda da bulundu.


'Çalışmalar 4 ayda tamamlandı'


Bugün saat 13.00'da başlayacak olan imza günü etkinliğinde çocuklar tarafından imzalanacak olan kitaplar ücretsiz dağıtılacak. Dilan, desteğe ihtiyacı olan çocuklara destekte bulunduklarını belirterek, “200 çocukla sosyal ve kişisel çalışma yürüttüklerini kaydetti. Tiyatro, sinema, ekoloji, barış, çocuk hakları, toplumsal cinsiyet üzerine atölye çalışmaları, eğitim ve çalışma programları yapıyoruz" diye ifade etti. İlk kez çocukların hem çizdiği hem yazdığı hem de imzalayacağı bir kitabın basıldığını söyleyen Dilan, bu projenin bir ilk olduğuna dikkat çekti. Projenin onaylanması ile beraber çocuklarla masal yazma ve resim çizme çalışmalarına başladıklarını aktaran Dilan, süreci şöyle anlattı: "Çalışmalarımızı Kürtçe ve Türkçe olacak şekilde derledik ve hazırladık. Çalışmalarımız 4 ayda tamamlandı. Çalışmada BM çocuk hakları maddeleri ve yasaları esas alındı. Çocuklar, her çocuğun okuma, oyun oynama, sevilme, sağlık hakkı ve yaşam hakkı olduğu içerikleriyle resimlerini çizdi ve hikayelerini yazdı.”


Kitaplar bugün Laleş Sanat Evi'nde imzalanacak


Çocukların ve ailelerinin bugün için çok heyecanlı olduğuna da dile getiren Dilan, "Çocuklar projeyi ilk duyduklarında da çok heyecanlandılar. Aileler de her yanıyla heyecanlıydılar. 4 ay boyunca çocuklar bugünü bekledi ve sonunda kendi kitaplarını imzalayacaklar. Biz de çocukların bu heyecanına herkesin ortak olmasını istiyoruz. Laleş Sanat Evi'nde bir araya gelelim" dedi.

Editör: Haber Merkezi