HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, oyunu kullandı. Demirtaş, oy kullanması sonrası “Yıllardır yaşadığımız haksızlığa ve hukuksuzluğa son vermek bugün itibariyle artık bizim elimizde” dedi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş oyunu kullandı. Demirtaş, oyunu Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinin Peyas Mahallesi’nde bulunan Kayapınar İlkokulu’nda kayıtlı olduğu 2165 nolu sandıktakullandı.

Oyunu kullanacağı okula gelen Başak Demirtaş’ı çok sayıda basın mensubu takip etti. Kayıtlı olduğu sandığa gelip, kayıt işlemlerinin ardından oyunu kullanan Demirtaş, oy pusulasını sandığa "hayırlı olsun" diyerek attı.

‘BİR OY ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR’

Başak Demirtaş, çıkışta ise basın mensuplarına açıklamada bulundu. Demirtaş, şunları söyledi:

“Bugün erkenden gelip oyumu kullandım. Çünkü çok heyecanlıyım. Bugün çok güzel bir gün olacak. Buna yürekten inanıyorum. Yıllardır yaşadığımız haksızlığa ve hukuksuzluğa son vermek bugün itibariyle artık bizim elimizde. Bu nedenle tüm halkımız bir an önce gelip, oyunu kullanmalı ki demokrasiye, barışa, kardeşliğe, eşitliğe ve özgürlüğe bir an önce ulaşabilelim. Bir oy çok şeyi, değiştirebilir. Bunu unutmayalım, o yüzden de bir an önce gelip oyumuzu kullanalım. Unutmayalım ki güzel günler çok yakında."

Demirtaş, yaptığı açıklamanın ardından okuldan ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi