DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  HDP ve CHP’li 3 ismin milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren DBP, Güven ve Farisoğulları’na ceza veren mahkeme heyetinin FETÖ’cü olduğunu hatırlatarak, “AKP-MHP iktidarı bu kararla FETÖ’nün siyasi ayağı olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekillikleri, haklarında kesinleşmiş cezalar bulunduğu gerekçesiyle düşürüldü. Karara bir tepki de Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) geldi.

 ‘26 YIL ÖNCE BAŞLADI’

DBP yaptığı yazılı açıklamada, 2 Mart 1994’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Demokrasi Partisi (DEP) Genel Başkanı Hatip Dicle başta olmak üzere Leyla Zana, Orhan Doğan, Sırrı Sakık ve Bağımsız vekil Mahmut Alınak’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasının üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen darbe mekaniğinin işletilmekte ve sürecin tekerrür edilmek istendiğine işaret etti.

‘FAŞİZM 4 KASIM’DA TEKRAR DEVREYE  GİRDİ’

“2 Mart darbesi” olarak nitelendirilen 2 Mart 1994’ten sonra Kürt siyasi hareketine karşı bir savaş başlatıldığına ve Kürt halkına karşı yürütülen katliamların TBMM üzerinden devam ettirilmek istendiğine vurgu yapılan açıklamada “Bu darbe sonrasındaki tüm katliamlar, baskı ve tutuklamalara rağmen Kürt siyasi hareketi her geçen gün büyüyerek güçlendi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin başarısını hazmedemeyen faşizm 4 Kasım 2016’da bir kez daha devreye girerek siyasi soykırım başlatarak o dönem HDP Eşbaşkanları olan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere 13 Milletvekili tutuklamışlardır” diye hatırlatıldı.

‘DORUK NOTA’

DBP’nin açıklaması şu ifadelerle sürdü: “24 Haziran 2018 Genel seçimlerinde ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tüm zorbalıklara rağmen yeniden Kürt siyasal hareketi güç kazanarak demokratik kanalları zorladılar. Demokratik siyaset alanında başarısız olanlar devletin gücünü de arkasına alarak faşizmi tüm alanlara yaymak istediler. Bundan dolayı yeniden Kürt halkına karşı bir katliam politikasını devreye soktular. Covid-19 süreci ile Kürt halkına karşı başlatılan topyekûn savaş konsepti bugün DTK Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven ve HDP Amed Vekili Musa Farisoğlu’nun dokunulmazlıklarının kaldırılması ile doruk noktasına ulaştırılmıştır.

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI

Sayın Leyla Güven ve Musa Farisoğulları FETÖ’cü savcılar tarafından FETÖ’nün mahkemelerinde hukuksuzca yargılanıp cezalandırılmak istenmişlerdir. Bugün Sayın Leyla Güven’e ve Musa Farisoğlu’na ceza veren bu mahkeme heyetleri FETÖ’den cezaevindedirler. Buna rağmen AKP-MHP faşizan iktidarının bu cezaları onaylayarak dokunulmazlıklarını kaldırmak istemesi bizlere bir kez daha gösteriyor ki, FETÖ’yü çok uzaklarda aramamak gerekiyor. AKP-MHP iktidarı bu kararla FETÖ’nün siyasi ayağı olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır.

TEK CEVAP DİRENİŞ

Başta DTK Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven olmak üzere HDP Amed Vekili Sayın Musa Farisoğlu ve CHP İstanbul Vekili Sayın Enis Berberoğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını ve vekilliklerinin düşürülmesini meşru görmediğimizi, halkın seçimlerinin bir avuç zorba tarafından değiştirilemeyeceğini belirtiyoruz. Bizler Kürt halkına karşı başlatılan topyekûn savaşa karşı topyekûn direnişi başlatıyoruz. Tüm bu saldırılar ile bizleri yıldırıp teslim alacaklarını sanan faşist ortaklığa tek cevabımız direniş olacaktır. Bu kapsamda mücadelemiz zafer ile sonuçlanana kadar direnişimizi sürdüreceğimizi basın ve kamuoyunun önünde bir kez daha deklare ediyoruz.” ( MA)
Editör: Haber Merkezi