DİYARBAKIR -  DBP Diyarbakır eski İl Eşbaşkanı Garip Kandemir'in yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır eski İl Eşbaşkanı Garip Kandemir hakkında görev yaptığı 2018 ile 2020 yılları arasında partisinin düzenlediği etkinlik-faaliyetler ve katıldığı taziyeler nedeniyle "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan Kandemir katılmazken avukatı Hanifi Kandemir hazır bulundu. 

Mahkeme heyetinin değiştiği görülen duruşmada, iddia makamı cezalandırma istemiyle verdiği esas hakkındaki mütalaasını yineledi. Avukat Kandemir, mütalaaya karşı ve müvekkilinin bir sonraki celsede hazır edilmesi için süre talebinde bulundu. 

SUÇ DELİLİ BULANAMADI

Taleplerinin ret edilmesi üzerine esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan avukat Kandemir,  müvekkilinin DBP'nin il eşbaşkanlık görevini yürüttüğünü ve eşbaşkanlık döneminde yapılan etkinliklerin ise örgütsel bir amaç taşımadığının altını çizdi.  Müvekkilinin dijital materyallerini incelenmesine rağmen suç delili bulunmadığını dile getiren Kandemir, dosyada suçlama konusu yapılabilecek somut bir delilin olmadığına dikkat çekti. Müvekkilinin ayrım yapmaksızın taziyelere katıldığını aktaran avukat Kandemir, beraat talebinde bulundu. 

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Kandemir'e "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.   (MA)

Editör: Haber Merkezi