ŞIRNAK-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte özellikle bölge illerinde oy kaydırma işlemi de hızlandırıldı. DBP Şırnak İl Eşbaşkanı Ayşe Altay, “AKP ne yaparsa yapsın korktuğu şey başına gelecek. Hayaller kurmaktan vazgeçsinler” dedi.


JINNEWS'in haberine göre; Şırnak’ta, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kent merkezinin yanı sıra Uludere ve Beytüşşebap ilçelerine binlerce asker ve korucu oylarının kaydırıldığı iddiaları kamuoyunun gündemine gelmişti. Kent merkezine 7 bine yakın oyun alındığı öğrenilirken, nüfus müdürlüğünde yaşanan yoğunluk halkın da dikkatini çekti. AKP tarafından “oylarınızı alın” talimatının verildiği kişiler arasında öğretmenler de bulunuyor.


Son olarak 24 Haziran seçimlerinde oy kaydırması yapılmış buna rağmen Halkların Demokratik Partisi (HDP) 6 bin oy farkı ile kent merkezinde birinci çıkmıştı.


‘AKP’nin korktuğu şey başına gelecek’


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Eşbaşkanı Ayşe Altay, 2 aya yakındır kaydırılan oylara her gün bir yenisinin eklendiğini söyledi. “AKP ne yaparsa yapsın korktuğu şey başına gelecek” diyen Ayşe, “Şırnak halkı onları belediye hayallerine gömecek” dedi.


‘Geldikleri yere geri göndereceğiz’


Oy kaydırma mevzusunun AKP’nin halktan ne kadar çekindiğini gözler önüne serdiğini kaydeden Ayşe, “Bütün halkımıza çağrım var. Herkes kendi oylarına sahip çıksın ve sandıkları korusun. Bunları yaparak AKP’nin bu oyununu bozabiliriz. Bu yapılan bir hiledir. Ama biz bu yapılana karşı sokak sokak gezip, çalışmalarımız da asla geri adım atmayacağız. AKP’nin yaptığı bu oyunları bozacağız ve kayyımları geldikleri yerlere geri göndereceğiz” dedi.


‘AKP, Şırnak hayalini kurmaktan vazgeçsin’


Polisten tut öğretmene kadar binlerce kişinin oyunun taşındığına dikkat çeken Ayşe, “AKP her seçimde olduğu gibi kendi hileli işlerini devreye koyuyor. Polisten tut korucuya kadar binlerce kişiyi Şırnak merkeze çekiyor. Gözleri burada, burada ki belediyeyi halktan almak istiyorlar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Onlar bu tür hayaller kurmaktan vazgeçsinler. Belediye de bizim olacak irademizi yeniden alacağız. Halkta onlara gereken dersi verecek” ifadelerini kullandı.


‘Şırnak halkının iradesi altında kalacaklar’


Halkın iradesini en iyi şekilde ortaya koymaya hazır olduğunu dile getiren Ayşe, şöyle devam etti: “Şırnak halkı taşına oyların farkında. Onların da buna karşı tek bir söylediği var; ‘Onlar ne kadar oy taşırsa taşısın kendi oylarımızla belediyeyi geri alacağız. Asla boyun eğmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizin arkasında olacağız.’ Buradaki AKP’liler paranın oyuncağı olmuşlar. Kendi adayları Mehmet Erkan bile ‘size para vereceğim siz de oylarınızı verin’ diyerek halkı kandırmaya çalışıyor. Bunla ne bizi ne de halkı asla kandıramayacaklar. Bunu iyi bilsinler. Değil 7 bin, 10 bin kişi bile taşısalar Şırnak halkının iradesi altında kalacaklar. Bu tutum Şırnak halkı tarafından asla kabul edilmeyecek.”
Editör: Haber Merkezi