[Haber görseli]

Selahattin Demirtaş'ın avukatları, geçtiğimiz hafta, Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe sunarak, müvekkillerinin 24 Haziran 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması nedeniyle 'Serbest seçim hakkının' gözetilerek tahliyesine karar verilmesini istemişti. Dilekçeyi değerlendiren mahkeme bugün kararını verdi. Mahkeme, adli kontrol şartlarının, hakkındaki suçlamalar nedeniyle bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçesiyle, Demirtaş'ın tahliye talebini reddetti.

HDP açıklamasında, “Eşit ve adil bir seçimi engelleyen bu hukuksuz kararı kınıyoruz. Milyonların adayı #Demirtaş’ın seçmenleriyle bir arada olmadığı her gün 24 Haziran seçimlerini biraz daha gölgeleyecek, demokratik meşruiyetini sorgulatacaktır” ifadelerine yer verildi.

DEMİRTAŞ'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebinin reddedildiği haberleriyle ilgili açıklama yapan avukat Mahsuni Karaman, ellerine bu yönde bir karar ulaşmadığını söyledi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Karaman, ellerine 'olumlu ya da olumsuz' herhangi bir karar ulaşmadığını belirterek, "Tahliye başvurumuzun red edildiğine ilişkin basında haberler çıkmakta. Ancak bu saat itibariyle haberi Mahkemeden teyid etme imkanımız yok" dedi.

Karaman, tahliye talebinin reddedildiği haberinin Anadolu Ajansı tarafından servis edilmesiyle ilgili olarak da "AA, haber veren değil, karar veren merci gibi. 4 Kasım 2016’da Sayın Demirtaş’ın sorgusu devam ederken “tutuklandı” haberini, pardon kararını vermişti! Buna hiç şaşırmadık" yorumunda bulundu.


Editör: Haber Merkezi