HABER MERKEZİ - Başkale'de dün yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, dayanışma çağrısı yapan HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin dünkü kongresinde seçilen yeni yönetimi de kutladı.


Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, resmi Twitter hesabından, Van sınırında meydana gelen ve Başkale'de 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan deprem ile partisini dün gerçekleşen 4'üncü Olağan Kongresi'ne ilişkin paylaşımda bulundu.


DEPREM BÖLGESİ İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI 


Başkale'de yaşamını yitirenlerin ailesine başsağlığı dileyen Demirtaş, "Deprem nedeniyle Başkale halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ağır kış koşullarında felakete maruz kalanlarla en güçlü dayanışmayı göstereceğine inanıyor, herkese selamlarımı iletiyorum" dedi.


YENİ YÖNETİMİ KUTLADI


Demirtaş, HDP Hakkari eski Milletvekili Abdullah Zeydan ile birlikte HDP kongresine ilişkin avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda ise,  yeni yönetimi kutlayarak, "HDP'nin 4. Olağan Kongresini büyük coşku ve kararlılıkla sahiplenen tüm halkımıza yürek dolusu teşekkürlerimizi iletiyor, hepinizi hasretle kucaklıyor, öpüyoruz. Eş Genel Başkanlarımızı ve parti yönetimini de kutluyor, başarı ve dayanışma dileklerimizi iletiyor, önceki yönetime de şükranlarımızı sunuyoruz. Bu muhteşem kongre için emeği geçen herkese binlerce selam olsun, yolun açık olsun HDP" dedi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi