İZMİR – BTS ve SES tarafından sürgün ve baskılara karşı düzenlenen bu haftaki oturma eyleminde uygulamaların anti demokratik olduğu belirtilerek, vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) sürgün ve baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 14’üncü haftasını gerçekleştirdi. Alsancak Gar’ı önünde yapılan oturma eyleminde “Sürgün ve Baskılara Karşı Oturma Eylemimiz 14’üncü Haftasında”, “Demiryolları Halkındır, Özelleştirilmeyi Kabul Etmiyoruz” pankartları açıldı.

Burada açıklama yapan SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, baskı ve sürgünlere karşı hukuksal mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Batmaz, 6 Ocak’ta sürgün edilen şube kadın sekreteri Nurhan Karadağ’ın Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itirazın kabul edildiğini belirtti. Karadağ’ın İzmir’e döneceğini bilgisini veren Batmaz, “En kısa zamanda Malatya’ya Kars’a İran sınırı Kapıköy’e Bandırma’ya, Erzincan’a sürgüne gönderilen arkadaşlarımız hakkında da olumlu kararlar çıkacak ve yine hepsi asıl işyerlerine dönecektir. Çünkü biliyoruz ki biz haklıyız biz kazanacağız” dedi.

‘SÜRGÜN KARARLARI HUKUK DIŞI’

Üye ve yöneticilerinin her faaliyetinin baskı ve soruşturmalara konu olduğunu kaydeden Batmaz, “İktidarın ideolojik çizgisinde olan ve tamamı ‘siyasal kadro’ olarak atanan, idari makamların giderek artan yıldırma girişimleri, üyelerimize yönelik olarak açılan disiplin soruşturmaları, verilen cezalar ve ortada sayısız mahkeme ve AİHM kararı olmasına karşın aynı tutumu sürdüren mülki amirler en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayıp, hukuk dışı kararlar almaya çalışarak ‘sendikal faaliyeti engelleme’ ve ‘görevi kötüye kullanma suçu’ işlemektedir. Sürgün kararları tamamen hukuk dışı ve anti demokratiktir” ifadelerinde bulundu.

‘ÖZELLEŞTİRMEDEN VAZGEÇİN’

TCDD’deki özelleştirmelere de değinen Batmaz, “Dünyada özelleştirme politikalarından vazgeçilirken ülkemizde TCDD gibi Cumhuriyetin kurulmasında stratejik bir rol oynayan ve hala stratejik öneme sahip olan TCDD’nin özelleştirilmesinden vazgeçilmesi çağrımızı yineliyoruz. Ulaştırma ve Sağlık Bakanlıklarını KESK Bileşenleri yönetici ve temsilcilerine karşı yürütülen sürgün kararlarını geri almaya, sendikalarımız üye ve yöneticilerine yönelik baskıya son vermeye ve aklı-selim bir şekilde yasa ve yönetmeliklere uygun davranmaya davet ediyoruz” diye belirtti.

Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi