ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Demokratik İslam Kongresi Eş Sözcüsü  ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya imzasıyla Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

"Demokratik İslam Kongresi olarak, Ramazan Bayramının artık gerçek bir farkındalığa dönüşmesini umut ediyoruz" denilen mesajda "Ezilen halkların özgürlüğe ve adalete kavuştuğu günlerin gerçek bayramlar olacağını biliyor tüm İnsanlığın ve özelde Müslüman âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz" vurgusu yapıldı.

Mesajda şunlara yer verildi:

'İNSANI BEŞERDEN AYIRAN EN ÖNEMLİ UNSUR İRADEDİR'

Bir bilinç tazeleme, maddi ve manevi anlamda arınma, iradeyi güçlendirip toplumsal dayanışmayı amaçlayan oruç ibadeti ve Ramazan ayını geride bıraktık. Hemen hemen her toplumda, kültürde ve dinde var olan oruç ibadetinin şüphesiz insan toplumlarına verdiği birçok mesaj ve anlam vardır. İnsanı beşerden ayıran en önemli unsur iradedir. Özgürlüğünü ve iradesini kullanarak temel ihtiyaçlarından belli bir süreliğine vazgeçen insan Ruhsal anlamda tekâmülünü de gerçekleştirmiş olur. Bu arınma ayının sonunda da kendisine Hak katında bir ödül nişanesi olarak bayram sunulmuştur.

İKTİDARIN TEKELİNE ALDIĞI DİN ADAMLARI VE GÖRMEZDEN GELİNENLER

İktidar hegemonyasının tekeline aldığı din adamlarının dinin içeriğini boşaltan ve dini değerleri ayaklar altına alan televizyon şovları, siyasi arenaya çevrilmiş ibadethaneler, gündelik siyasete malzeme edilen iftar sofraları, yoksulu doyurmayan ama yoksulun aç sofrasına oturup gösteriş yapmaktan da imtina etmeyen devlet büyükleri, oruç tutmayandan zorla saygı gösterisi bekleyen ve bunu dayatan troll tayfası manzaranın bir yönünü oluştururken, öbür tarafta görmezden gelinen cezaevlerindeki ölüm oruçları ve açlık grevlerine yatan insanlar, onların sesini duyurmaya çalışırken dövülen, hakaretlere uğrayan, yerlerde sürüklenen anneler, ne suç işlediği belli olmayan hapishaneleri dolduran bebek, çocuk ve kadınlar, açlık sınırında gezen yüzbinler, tecavüze uğrayan küçücük bebekler ve masum hayvanlar.

BARIŞIN TÜM DÜNYAYA YAYILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Böylesi bir ahlaki yozlaşmanın, derin çürümenin ve toplumsal çöküşün eşiğinde iken tuttuğumuz oruçların ve kutladığımız bayramın Allah'ın indinde kabul olabileceğinden nasıl emin olabiliriz?

Demokratik İslam Kongresi olarak, Ramazan Bayramının artık gerçek bir farkındalığa dönüşmesini umut ediyoruz.

Kendisini vahyin muhatabı gören, sorumluluk bilincine sahip her Müslümanı elini taşın altına koymasına davet ediyor toplumsal uyanışın, Barış'ın, adaletin, bu coğrafyaya, Kürdistan' a, Suriye' ye, Filistin'e, Yemen'e, Doğu Türkistan'a ve tüm dünyaya yayılmasını temenni ediyoruz.

Ezilen halkların özgürlüğe ve adalete kavuştuğu günlerin gerçek bayramlar olacağını biliyor tüm İnsanlığın ve özelde Müslüman âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz.
Editör: Haber Merkezi