RUSYA-Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya gelen Suriye Demokratik Meclisi heyeti üyesi Hikmet Hebîb, görüşmenin içeriğini anlattı.

Rusya'nın başkenti Moskova’da bulunan Demokratik Suriye Meclisi (MSD) heyeti ile Halkın İradesi Partisi'nin  Suriye’de siyasi çözüme ilişkin bir protokol imzalanmasının ardından  MSD heyeti ve Halkın İradesi Partisi yöneticileri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü

Görüşmenin detaylarına ilişkin Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) bilgi veren MSD Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Hikmet Hebîb, “Rusya Dışişleri Bakanı (Sergey Lavrov) ile BMGK’nin 2254 sayılı kararına göre siyasi durumu ve projeleri tartıştık. Ayrıca Suriyeliler arası diyaloğun aktifleştirilmesi de görüşmede gündeme geldi” dedi.

'RUSYA BM ÖZEL TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞECEK'

Rusya'nın siyasi sürece Kuzey ve Doğu Suriye temsilcilerinin katılımı için destek olacağını, bu desteğin MSD ya da Özerk Yönetim düzeyinde olabileceğini belirten Hebîb, Bakanlığın konuyla ilgili BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pederson’ın yanı sıra Suriye’ye ilişkin diğer platformlarla diyaloga geçileceğini belirttiğini aktardı.

Hebîb görüşmeye ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Görüşmede şunu anladık, Bakanlık, Suriye’de siyasi çözümün, halkların katılımının yanı sıra özellikle de Özerk Yönetim ve MSD’nin katılımı gerçekleşmeden mümkün olmayacağı görüşünde. Görüşmede Lavrov, Suriye’ye ilişkin siyasi sürece katılımın, MSD’nin hakkı olduğunu, Astana ve Cenevre gibi Suriye’ye ilişkin toplantıların, MSD’nin katılmaması durumunda eksik kalacağını söyledi” dedi.

 

İLGİLİ HABER

Demokratik Suriye Meclisi heyeti Moskova'da Lavrov'la görüştü

Demokratik Suriye Meclisi heyeti Moskova'da Lavrov'la görüştü


MSD ve Halkın İradesi Partisi, Suriye’de siyasi çözüme ilişkin bir müzakere imzaladı.





Hebîb görüşmede ayrıca Suriye’deki gelişmeler ve Türkiye'nin devam eden saldırılarının da ele alındığını bilgisini vererek, özellikle de M-4 yolu üzerinde insansız hava araçlarıyla sivillerin hedef alınmasının gündeme getirildiğini ifade etti.

Hikmet Hebîb, son günlerde uluslararası alanda da tepkilere neden olan Türkiye'nin Hesekê içme suyunu kesmesi hususunun da Lavrov ile yaptıkları görüşmede ele alındığını ve Rusya’nın konunun takipçisi olacağını söylediğini aktardı. (HABER MERKEZİ)
Editör: Haber Merkezi