ANKARA / HATAY - Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, ölümlerinin 47’ncı yıldönümünde mezarları başında binlerin katılımıyla anıldı. 3 Fidanın mezarları başında, "Yoldaşlarımıza sözümüz var; umudu büyütecek, geleceğin sınıfsız ve sömürüsüz dünyasını mutlaka kuracağız" sözü verildi.

Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 47’nci yılında Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirlerinin başında anıldı. Anmaya gençlik örgütleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra binlerce insan katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Enternasyonal Marşı okundu. Anma boyunca “Yusuf, Hüseyin, Deniz, sürüyor sürecek mücadelemiz”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6'ıncı Filoyu unutmayın” ve “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm” sloganları atıldı.


Kurumlar adına ortak açıklamayı yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlut Çakmak, katledilişlerinin 47’nci yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın huzurunda bir kez daha toplandıklarını ifade etti. Çakmak, "Yoldaşlarımızın şahsında, sömürü ve baskı düzenine boyun eğmeyerek aramızdan ayrılan bütün yitirdiklerimize selam olsun" dedi.


'UMUTSUZLUĞA YER YOK'


"Umutsuzluğa ve karamsarlığa yer yok. Faşizmi ve tek adam rejiminin inşasını durdurmak, bu ablukayı dağıtmak zorundayız" diyen Çakmak,"‘Değişmez’ denilenin değişebileceğini bizler biliyoruz. Hiçbir kişisel çıkar gözetmeden, kendilerini bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine adamış yoldaşlarımızın kararlılıkları yolumuza ışık tutuyor" ifadesinde bulundu.


'YOLDAŞLARIMIZA SÖZÜMÜZ VAR'


Emperyalizmin savaşçı politikalarına karşı dünya halklarının direnişiyle yenileceğini söyleyen Çakmak,"Türkiye gericiliğinin ve tek adam rejimi heveslilerinin de ömrü kısalmıştır. Sermaye düzeninin, tek adam rejiminin faşist saldırganlığına karşı; Bağımsızlık, Demokrasi ve Sosyalizm mücadelesi kazanacaktır. İşçi sınıfı; tüm halkların talepleriyle birleşerek, kapitalist emperyalist gericiliği mezarına gömecektir. Yoldaşlarımıza sözümüz var: Umudu büyütecek, geleceğin sınıfsız ve sömürüsüz dünyasını mutlaka kuracağız" dedi.


Açıklamanın ardından anmaya katılan kitle Üç fidanın mezarlarını tek tek ziyaret ederek, karanfiller bıraktı.


HATAY



Hatay'ın İskenderun ilçesinde Emek Partisi (EMEP) ilçe örgütü öncülüğünde 3 fidan anıldı. Parti binasında yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan EMEP İlçe Başkanı Mevlit Bulgur, “Onların mücadelesi, halka bağlılıkları ve cesaretleri bir gün bile unutulmadı, unutmayacak” diyerek eşit ve özgür bir dünya kuracaklarını ifade etti.


Bulgur, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesini yürütecekleri sözünü vererek,“Mutlaka kazanacağız” dedi.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi