DENİZLİ - Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Şebnem Şirin'in katledilmesini protesto ederek, "Şebnem yasımız değil, isyanımızdır" dedi.

Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Pamukkale ilçesinde Furkan Zıbıncı tarafından katledilen Şebnem Şirin için alanlara çıktı. Candoğan Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, "Kadın cinayetleri politiktir, Şebnem Şirin isyanımızdır" pankartı ile Şebnem Şirin'in fotoğraflarını taşınırken, kadın katliamlarına karşı sık sık sloganlar attı.

Platform adına açıklamayı yapan Hande Özkan, kadınlar olarak katliamı yapan faillerin peşinde olduklarını belirterek, "Her gün her yerde bu katliamların cenderesinde yaşam mücadelesi veren tüm kadınlar için buradayız” dedi. Özkan, "Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Kadın cinayetlerini, çocuk istismarını, taciz-tecavüzü engellemeye dönük atılmayan her adımda öldürülen tüm kadınların faili erkek devletin kendisi olacaktır. Cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gereken yerde kadını izole etmeye çalışmak mesela kadın üniversiteleri açmak gibi adımlar- kadınların toplumdaki yerine ket vurmak demektir” dedi.

'İSYANDAYIZ'

“Bizler yaşamın her alanında olacağız siz de alışacaksınız” diyen Özkan, “Kadına dönük her türden şiddetin karşısında isyanda olacağız. Nefes aldığımız her yerde kadın dayanışmasına soluk vereceğiz. Şebnem’in fiili faili olan Furkan Zıbıncı’nın davasında Şebnem olarak orada takip edeceğiz. Şebnem bizim yasımız değil, isyanımızdır” ifadelerini kullandı. ( MA)

Editör: Haber Merkezi