DERSİM-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Dersim ile Milli Köyü arasında 15 yıldır işletilen taş ocağındaki “taş kırma ve eleme” bölümünün kaldırılmasına karar verildi.


Dersim ile bağlı Milli Köyü arasında 15 yıldır işletilen taş ocağındaki taş kırma ve eleme bölümünün kaldırılmasına karar verildi. Bu karar, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve taş ocağının sahibi Erdal Güntaş arasında imzalanan protokolle duyuruldu.


Söz konusu protokolde, şöyle denildi: “Doğan İnşaat Sanayi ve Ticaret limited Şirketi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 26.01.2006 tarih ve 2001 162 sayılı ruhsatı üzerine ilimiz merkez İnönü (Örenönü) Mahallesi Milli Köyü mevkiinde bulunan Taş Ocağı ve Kırma Eleme Tesisini 20/08/2008 tarih ve 9 sayılı işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile işletmektedir.


Belediyemizin doğaya bakış açısı ve yöre halkının taleplerinden kaynaklı olarak uzun zamandan beri Doğan İnşaat yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda, Doğan İnşaata ait bu taş ocağında bulunan kırma-eleme bölümünü kaldırılması ve bölgenin yeşillendirilerek doğal karakterine kavuşturulması konusunda Belediyemiz ile Doğan İnşaat yönetiminin görüşmeleri olumlu sonuçlanmış ve Kasım 2020’de tesis içerisinde bulunan taş kırma ve eleme bölümünün kaldırılmasına karar verilmiştir.”


Köylüler, 15 yıldır işletilen taş ocağının kapatılması için imza kampanyası başlatılmıştı.

(MA)
Editör: Haber Merkezi