DERSİM-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: 8 Mart hazırlıklarının startını verdiklerini açıklayan Dersim Kadın Platformu bu yılki 8 Mart’ı Gülistan Doku nezdinden kaybolan tüm kadınlara adadıklarını belirtti.




Dersim Kadın Platformu basın açıklaması düzenleyerek 8 Mart çalışmalarına başladıklarını duyurdu. KESK Dersim Şubesinde düzenlenen açıklamayı platform adına Dilek Kurban okudu. Platform bu yıl 8 Mart’ı Gülistan Doku’ya adarken, tüm kadınlara dayanışma ve mücadele çağrısında bulundu.
‘KAPİTALİZM KADINLARA TOPYEKUN SALDIRIYOR’

Kapitalizmin kadınlara karşı topyekûn saldırıyı düstur edindiğini söyleyen Kurban, kapitalizmin kendi doğasını yansıtan yöntemlerle bugün Dersim’de kadınlara ve çocuklara karşı her türlü suçun işlenmesi için cesaret verdiğini söyledi. Kadınların katledildiğini ve yoksulluğun büyük cenderesine sıkıştırıldığını ifade eden Kurban, “Bizlerin ve çocuklarımızın cinsel dokunulmazlığı saldırıya uğruyor, günlük hayatımız güvenlik politikalarının esareti altına alınırken, evler, sokaklar, işyerleri, okullar, yurtlar kadınlar için giderek daha güvensiz yerler haline getiriliyor” dedi.
‘KRİZE, ŞİDDETE, EŞİTSİZLİĞE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ’

Şiddetin Dersim’de genç kadınların maruz kaldığı olaylar, ayyuka çıkan çocuk istismarları ve Gülistan’ın kaybolmasıyla simgeleştiğini vurgulayan Kurban, “Biliyoruz ki bu karanlık tabloyu ancak birliğimizi güçlendirerek ve dayanışmayla aşabiliriz. Tam da bu nedenlerle tüm dünyada emekçi kadınlarının mücadele günü olan 8 Mart’ın startını Dersim’de 27 Şubat günü Gülistan için sesimizi yükselterek veriyoruz. Krizin, şiddetin, ve eşitsizliğin cenderesinden kurtulmak; ucuz, esnek ve güvencesiz çalışma koşullarını yok etmek, hayatı yaşanılmaz hale getiren savaş politikalarına karşı barış sesimizi yükseltmek, kadınların güvenliğini ve esenliğini güvenlik politikalarına feda etmemek, ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürüye karşı durmak için bir arada olacağız, sesimizi yükselteceğiz, birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.


‘TÜM KADINLARI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ’

Dersim Kadın Platformu olarak bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Gülistan Doku nezdinde kaybolan ve kaybedilen tüm kadınlara adadıklarını söyleyen Kurban şu ifadeleri kullandı: “Trabzon’dan Antakya’ya Edirne’den Kars’a tüm kadınları ve kadın örgütlerini bu dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Dersim Kadın Platformu olarak 27 Şubat günü, Gülistan için arama çalışmalarının sürdüğü Dinar Köprüsü’nde yapacağımız açıklama ile başlayacak olan eylem ve etkinlik programımızı sizlerle paylaşıyoruz. Tüm Dersimli kadınları sesimizi ve mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz.”
DERSİM KADIN PLATFORMUNUN YAPACAĞI ETKİNLİKLER
■ 27 Şubat Perşembe Gülistan Doku Eylemi
Saat 12.30 Üniversite Önünden Dinar köprüsüne yürüyüp arama çalışmalarının sürdüğü yerde basın açıklamamızı gerçekleştireceğiz.
■28 Şubat Cuma Tutsak Kadınlara Kart gönderimi
Yer:Ptt Önü / Saat:11.00
5 Mart Perşembe köy kadınlarını ziyaret (saat 10:00 yer sanat sokağı)
6 Mart Cuma Tekstil işçilerini ziyarer(saat 12:00 yer sanat sokağı)
14:30 Gazik kadın buluşması
■ 7 Mart Cumartesi/Söyleşi
Yer:Dad / Saat:14.00
■ 8 Mart Pazar - Kadın Buluşması
YER: Sanat Sokağı / Saat:12.00

( Kaynak: Ekmek ve Gül )

Editör: Haber Merkezi