DERSİM - Dersim İl Örgütü’nün 4'üncü Olağan Kongresi'nde partililer salona sığmadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, “Örgütlü bir yaşam için hep birlikte-Seba cuyêka rexîstinkerda pêro pîya” sloganıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni düzenledi. Kongrenin düzenlendiği Dersim Belediyesi’ne ait konferans salonu partililerin yoğun katılımıyla hınca hınç doldu.

Partili gençler, kongre salonuna il örgütü binasından toplu şekilde yürüyerek geldi. Yol boyunca “Bijî berxwedana zindana” ve “Jin jiyan azidî” sloganları atan gençler, bina önünde şarkılar söyleyip halay çektikten sonra salona da slogan atarak girdi. Salondakiler gençleri alkışlarla karşıladı.

Parti bayrakları ile donatılan salona ise üzerinde tutuklu HDP’li siyasetçilerin fotoğraflarının yer aldığı pankart asıldı. Kongreye partili milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu çevre il ve ilçelerin yöneticilerinin yanı sıra Dersim Barosu, Dersim Belediyesi yanı sıra kentteki siyasi parti ve sendikaların başkan ve temsilcileri katıldı. Ayrıca kentin Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği ile sendikalar tarafından kongreye çok sayıda çelenk gönderildi.

Kongre Parti Meclisi üyesi Nesimi Aday'ın açılış konuşması ile başladı. Kongrelerinin kitlesel geçeceğini bilerek kentteki spor salonunda düzenlemek istediklerini belirten Aday, ancak salonun kendilerine verilmediğini söyledi. Seyîd Nesîmî'nîn "Zalimin talim ettiği yola minnet eylemem" sözlerine atıf yaparak bu yaklaşıma tepki gösteren Aday, bugün salonlara sığmadıkları gibi halkın önünde kimsenin duramayacağını ifade etti.

Açılış konuşmasının sahne alan sanatçı Hasan Ali, "Zalimin sonu geldi" diyerek Kirmançkî parçalarını seslendirmeye başladı. (Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi