Dersim Hozat’ta 7 ay önce dini nikahla evlendiği E. A.’ya tecavüz, işkence ve şiddet uygulayan Oktay Güler gözaltına alındı. 

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Kilise (Yenidoğdu) Köyünde yaşayan E.A. (22) 7 aydır birlikte yaşadığı Oktay Güler (27) tarafından işkenceye maruz kaldı. Güler, E.A.’nın, evden dışarı çıkmasını engellemek için bir odada ayağına zincir bağladı, darp, tehdit ve tecavüz etti. Güler, E.A.’nın kendi annesi ve babasıyla görüşmesini çeşitli bahaneler üreterek engelledi. E.A.’yı bir odaya kapatan Güler’in aynı evde yaşayan babasını da görmesini engelledi.

“BENİ KURTARIN”

Ailesiyle görüştürülmeyen E.A., 7 ay sonra babasına ulaşarak “Baba beni kurtar, beni öldürüyor” demesi üzerine ailesi hemen harekete geçti. E.A.’nın ailesi Hozat İlçe Jandarma Komutanlığına 14 Mayıs’ta Güler’i şikayet etmesi üzerine gözaltına alındı. E.A şikayetçi olmadığı için Güler, serbest bırakılıp uzaklaştırma kararı verildi. E.A., Tunceli Devlet Hastanesine giderek darp raporu aldı. Jandarmada ifadesi alındıktan sonra yaşadığı tedirginlik sebebiyle şikayetçi olmadığını söyleyen E.A., bugün Dersim Kadın Platformunun girişimiyle tekrar Hozat İlçe Jandarma Komutanlığına giderek Güler’den şikayetçi oldu.

DERSİM KADIN PLATFORMU: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

E.A., aldığı darbeler sonucunda yüzünde morluklar, bacağında yara izleri göze çarpıyor, yaşadığı şiddetten dolayı yemek yiyemiyor, konuşamıyor, ses duyunca irkiliyor.

E.A. ve ailesine ziyarette bulunan Dersim Kadın Platformu üyeleri, hukuki anlamda dayanışma göstereceklerini belirttiler.

E.A.’nın ailesi çocuklarını hiçbir şekilde yalnız bırakmayacaklarını, Güler’in ceza alması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

OKTAY G. GÖZALTINA ALINDI

Oktay G., bugün Hozat İlçe Jandarma Komutanlığında tutuluyor.

Oktay G.’nin yarın sabah saatlerinde savcılığa sevk edilip mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: Hüseyin Yaşar SEZGİN/DERSİM- https://www.gazeteperperik.com/tum-haberler/dersimde-yasayan-e-a-sistematik-iskenceye-maruz-birakildi/1436/2021/05/16/

Editör: Haber Merkezi