URFA - Urfa Adliyesi önünde “adalet” talebiyle oturma eyleminde olan Şenyaşar ailesinin, darp edilerek gözaltına alınmaya çalışılmasına tepki gösteren DEVA Partisi heyeti, ailenin hukuk mücadelesinde yanlarında olacaklarını belirtti. 

MA'nın haberine göre; AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırılarında eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın "Adalet" talebiyle sürdürdükleri nöbetin 24'üncü gününde polis yine müdahale etti. Şenyaşar ailesine dayanışma ziyaretinde bulunmak isteyen DEVA Partisi heyeti, ailenin yanına yaklaştırılmadı. Heyet, “Yalnızca adalet isteyen bir annenin bu şekilde gözaltına alınması hukuka aykırıdır” diyerek tepki gösterdi. 

‘ADALETİN YANINDAYIZ’

Polis müdahalesine tepki gösteren DEVA Partisi Urfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “Anne sesini duyurmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde kimseye müdahalesi yok, kamu düzenini bozmuyor. Adalet çağrısını ve feryadını duyurmaya çalışıyor. Maalesef gözaltına alınmaya çalışıldılar. Anne sinir krizi geçirdi. Allah yardımcıları olsun. Biz de parti olarak her zaman hukuksuzluğun karşısındayız ve mağdurun ve adaletin yanındayız” dedi. 

‘VİCDANLAR KÖRELMİŞ’

Parti olarak Şenyaşar ailesinin davasını ilk anından beri takip ettiklerini ifade eden Tüysüz, “Çok acı bir katliam yaşandı. Vahim bir olaydı. Kamuoyunun beklentisi soruşturma aşamasında da kovuşturma aşamasında da adil bir yargılama olmasıydı. Ancak biz siyasallaşan yargının, bu dosyada yansımalarına rastlıyoruz. Ciğeri yanan bir ailenin feryadını hiç kimse duymuyor. Maalesef kulaklar sağır, vicdanlar da körelmiş durumda. Bizim temennimiz hem delilleri karartanlar hem bu vahşeti bu aileye yaşatanlar cezalarını alsınlar. Kamuoyunun beklentisi de bu yöndedir” diye konuştu. 

‘HUKUKA AYKIRI BİR ŞEY YOK’

Deva Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Aziz Deveci ise ailenin adliye önünde darp edilmesine tepki göstererek, “Şenyaşar ailesine daha önce de desteklerimizi iletmek ve adalet nöbetlerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek namına ziyarette bulunmak istedik. Ama o zaman da Şenyaşar ailesinin ellerindeki dövizler yırtılarak gözaltı işlemi yapıldı. Bakıldığı zaman ellerindeki dövizlerde hukuka aykırı hiçbir şey yoktu. Haksız ve hukuksuz bir biçimde o dövizlere el konuldu” ifadelerini kullandı.

‘SONUÇLARI BİZİ DE ETKİLİYOR’

Şenyaşar ailesinin hukuksuz bir şey istemediklerini vurgulayan Deveci, “Hukuka aykırı hiçbir şey yapmıyor, sadece kamuya açık olan adliye binası önünde adalet istiyorlar. Gürültü çıkarmadan kavga etmeden insancıl bir şekilde taleplerini dile getiriyorlar. Maalesef gelinen noktada ailenin burada oturması dahi rahatsızlık vermektedir. Biz bu işin tabi ki parti olarak takipçisi olacağız. Kamuoyuna mal olmuş bir dava olduğu için sonuçları da bizi etkilemektedir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi