SURİYE ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Ayn İsa, Tabka Barajı, Mınbiç kırsalı gibi QSD kontrolündeki bazı bölgelere hafta sonunda bu yana Suriye ordusu girmeye başlamıştı.








ARTI GERÇEK'in haberine göre; Suriye Devlet Televizyonu İhbariye TV, Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı Suriye ordusunun, 2016'dan bu yana Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) elinde olan Mınbiç şehrine girdiğini duyurdu.

Çoğunluğunu YPG'nin oluşturduğu QSD, Ağustos 2016'da ABD desteğiyle Mınbiç'i IŞİD'den almış; bazı ABD askerleri de o tarihten bu yana kentin çevresinde üslenmişti.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yönelik başlattığı harekat sonrası QSD ile Rusya destekli Suriye ordusu uzlaştı.

Ayn İsa, Tabka Barajı, Mınbiç kırsalı gibi QSD kontrolündeki bazı bölgelere hafta sonunda bu yana Suriye ordusu girmeye başlamıştı.

Türkiye destekli cihatçıların oluşturduğu Suriye Milli Ordusu ise, Mınbiç'in kuzeyinde operasyon hazırlığı için konuşlandırıldı.

Suriye Devlet Televizyonu, bu kez ordunun Mınbiç çevresinden şehrin içine girdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Birçok dedikodu var. Şu an itibarıyla Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız” demişti. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi