VAN - HDP Van İl Örgütü binasının bulunduğu sokağın bariyerlerle kapatılmasının ardından AKP’li Belediye Meclis Üyeleri ve korucuların da aralarında bulunduğu bir grup, polisler eşliğinde eylem yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu Nacibey Sokağı, sabahın erken saatlerinde bir kez daha polis bariyerleriyle kapatıldı. Sonrasında 5-6 kişilik bir grup, çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla parti binası önüne geldi. AKP’li Edremit Belediye Meclis üyeleri Fuat Tunel ve Enver Yabaş, AKP'li Çatak eski Belediye Meclis üyesi Kemal Alçık, Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan, Korucular Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman ile kendini aşiret lideri olarak tanımlayan Salih Özbek de gruba eşlik etti. Grupta yer alanlar sık sık partililere küfür ve hakaretlerde bulundu. 

HDP’liler ise megafonla, “Dikkat dikkat HDP önünde toplanan kitleye sesleniyoruz. Yaptığınız eylem AKP-MHP faşist iktidarının provakasyonu ve su istimalidir. Lütfen dağılın. Kayıplarınızı Van Valiliği önünde arayın. Kayıplarınızın adresi HDP değildir. HDP Barışın çözümün adresidir” anonsu yaptı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi