DİYARBAKIR- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’nın kayyım politikasının devam edeceğine ilişkin açıklamalarının yankısı sürüyor.

Diyarbakır’da Erdoğan’ın bu açıklamaları öylesine söylenen sözler olarak algılanmıyor. “Kayyım politikası devam edecek” açıklaması, halka verilmiş bir mesaj olarak yorumlanıyor. İddialara göre Diyarbakır başta olmak üzere kayyımla yönetilen belediyeleri alamayacağını bilen AKP, kayyım tehdidi ile HDP’li seçmenin sandık başına gitmesini engellemeye çalışıyor. Bu çalışmanın Erdoğan’ın açıklamasından sonra başlatıldığı ifade ediliyor.

SİYASİ PARTİLERDEN UYARI: AKP, SEÇMENİN SANDIK BAŞINA GİTMESİNİ ENGELLEMEK İSTİYOR

ARTI GERÇEK Remzi Budancir'in haberine göre;Aynı iddiayı CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın da gündeme getirdi. AKP’nin Diyarbakır’da belediyeleri alamayacağını çok iyi bildiğini belirten Sayın, “Ne kadar oy alacaklarını çok iyi biliyorlar. Sağdan soldan bilgi alıyoruz. HDP görünümlü AKP’liler halkın içinde dolaşarak ‘Belediyeleri alsakta kayyım atanacak. Onun için sandık başına gitmeyeceğiz’ şeklinde algı oluşturmaya çalışıyorlar. Sakın ha bunlara kimse inanmasın! Bu AKP oyunu. Herkese demokratik hakkını kullanarak mutlaka sandık başına gitsin” çağrısında bulundu.

"HERKES OYLARINA SAHİP ÇIKSIN"

ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise bu seçimlerin Kürtler açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Çiftyürek, “Özelikle Kürtler seçimleri boykot etmeyi akıllarından dahi geçirmesin.  Herkes oylarına sahip çıksın. Tüm Kürtler sandık başına gitsin” dedi.

“KAYYIM ATANSA BİLE SEÇİME GİRECEĞİZ”

Bu konu HDP Diyarbakır milletvekillerinin,  basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda da gündeme geldi. HDP Diyarbakır milletvekili Saliha Aydeniz, AKP ve MHP ittifakının böyle bir algı yaratarak halkın sandığa gitmesini engelleme çalıştığını ifade eeti. Aydeniz, “Biz halkın iradesi ile seçime gireceğiz. Seçimden hemen sonra kayyım atanacağını yüzde yüz bilsek bile seçime gireceğiz. Halkın iradesinin sandıklara nasıl yansıdığını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“HDP GÖRÜNÜMLÜ AKP MİLİSLERİ ÇALIŞIYOR”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı İbrahim Çiçek, AKP’nin halkın sandık başına gitmesini engellemek için bu yönlü çalışma yaptığının bilgisinin kendilerine de geldiğini söyledi. AKP’nin bu yöntemle toplum mühendisliğini yapmaya çalıştığını ifade eden Çiçek, “HDP görünümlü AKP milisleri halkın sandıklara gitmemesi için çalışma yapıyor. Bu şekilde toplumu yönlendirmeye çalışıyorlar. Halkımıza çağrımızdır. HDP’nin böyle bir çalışması yok. Bu karanlık odakları teşhir etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi